FIBA poslala pismo Makedoncima i Slovencima - Suspendujte klubove, ili...

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 12.11.2016.
12:29
Izvor: Sportske.net

Slovenija i Makedonija se nalaze pred velikom opasnošću, može im se desiti da ne nastupaju na EP naredne godine.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Naredne godine se održava Evropsko prvenstvo u košarci, a može se desiti da na njemu ne gledamo Sloveniju i Makedoniju.

Razlog vam je svima dobro poznat.

Naime, MZT iz Skoplja, kao i Krka i Olimpija, igraju Evrokup ove sezone, takmičenje koje FIBA ne priznaje, pa je zbog toga ova organizacija navela u pismu koje je uputila savezima Slovenije i Makedonije da suspenduju pomenute klubove.

U suprotnom... Znate već, neće igrati na EP.

Ovakav scenario se mogao desiti i Srbiji, ali su Partizan i Mega Leks uz pritisak saveza zaigrali u Ligi šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 12.11.2016
21:30

Ovo su neverovatne diskusije. Partizanu je prećeno ISKLJUČENJEM iz KSS. Nije mogao da registruje ni jednog igrača, što bi značilo da ne bi mogao ništa da igra. Ili bi možda bio primljen na neka privatna takmičenja, kao klub bez zemlje. Kao izbeglica, apartrid. Ja bih uvek uradio ko Partizan. A sramota je šta je FIBA radila. Samo me zanima, kad pogledam spisak učesnika EK, šta će biti sa svim tim savezima. Hoće li ih sve isključiti. Ako neće, hoće li se izviniti svima i podneti ostavke. A Bartomeu, takođe ga sram bilo, nije Partizanu dao obećanu i osvojenu A licencu, nego menjao uslove, a sad nas još kao i proteruje. Fuj.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Saturday, 12.11.2016
14:04

I hajde sad ti budi pametan pa proceni sta da radis, ali oni su bar izabrali EK, mi nismo cak ni to nego smo pristali na mrvice sa stola stare godinu dana. Inace, lepo pise u tekstu da smo se uz pritisak saveza opredelili za LS, ali neki bas nemaju obraza...

avatar
babaroga
Saturday, 12.11.2016
14:20

I pogresili u odabiru. Kakav bre pritisak? Sta im je ko mogao? Ionako kup nikad i niste igrali ozbiljno, a to je jedino takmicenje iz kog su mogli da vas "izbace"

avatar
Realno nerealan-1
Saturday, 12.11.2016
20:13

Savez je zabranio registraciju novih igrača,a Partizanu je otišlo više od pola igrača prošle sezone tako da ne znam koji klub može igrati sa 6 igrača celu sezonu

avatar
Partibrejker
Saturday, 12.11.2016
17:36

Ovde nije akcenat na sankcije koje bi pretrpeo Partizan nego KSS od strane FIBA.A Partizan sigurno nije odustao od EK zbog domaceg kupa(a ni zbog reprezentacije iskreno govoreci),vec zato sto je bio uslovljen gubitkom i ono malo sponzora sto ima.

avatar
babaroga
Saturday, 12.11.2016
15:25

Nisam rekao da ga niste osvajali nego da ga niste ozbiljno shvatali. Pa neces mi valjda reci da je ono igranje sa juniorima , ono plakanje da se nema novca za put u Nis posledica nekog-ne daj Boze-straha? Reprezentacija ne bi imala nikakve posledice jer bi vi bili kaznjeni izbacivanjem iz jedinog takmicenja odakle mogu da vas izbace. Kraj price. Nego nekom od vasih je vise odgovarala ova opcija, slika jadnog i malog, sazalite se i dajte jos, em nemam em sam se zrtvovao... Pusti te pricice, svi smo odrasli valjda i znamo da Deda Mraz ne postoji.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Saturday, 12.11.2016
14:49

Samo kada ste vi igrali, imate samo duplo manje Kupova od nas u kosarci:-D Da si rekao u fudbalu, bio bi u pravu, ovako uopste nisi. To sto su nam uradili je povezano i sa drugim stvarima, nemoj mi samo reci da bi Partizan prosao nekaznjeno da se kojim slucajem desilo da je nasa reprezentacija ispastala zbog naseg izbora, daj...

avatar
Saturday, 12.11.2016
13:46

FIBA smetliste kosarke. nisa ULEB nije sjajan, ali oni bar ne ucenjuju reprezentacije, valjda jer ne mogu, ali ovo sto FIBA radi je sramotno! Nadma se da ce sto pre u buvaru.

avatar
Dr_znate_koji
Saturday, 12.11.2016
13:43

Cek kako sad ovo? Zar nije postojala neka zavera protiv partizana?

avatar
jaaaaa
Saturday, 12.11.2016
15:01

ma krivi su djilas i covic, barem im tako rekao njihov Mesija tegeltija a oni njemu sve veruju,on je nesto tipa dragan j. vucicevic,eto toliko je objektivan i tacan