FIBA oduzima organizaciju EP Hrvatskoj?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.06.2015.
21:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaški savez Hrvatske suočava se sa ozbiljnim problemima koji prete da ugroze organizaciju dela Evropskog prvenstva u zemlji naših zapadnih suseda.

FIBA Europe/Christophe Petit Tesson
FIBA Europe/Christophe Petit Tesson

Povezane vesti

Obračun koji traje na relaciji FIBA - ABA liga uskoro bi mogao da dobije prve žrtve pošto su nacionalni košarkaški savezi zemalja bivše SFRJ u obavezi da se izjasne o tome da li podržavaju nepriznato regionalno takmičenje.

FIBA je nedavno jasno stavila Košarkaškim savezima Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine da će svako ko prizna nereformisanu regionalnu ligu trpeti sankcije a prvi na udaru mogli bi da se nađu Hrvati.

Jedan od organizatora predstojećeg Evropskog prvenstva ući će u veliki problem zbog činjenice da aktuelnom rukovodstvu KS Hrvatske ističe mandat 12. juna a novi izbori još uvek nisu raspisani.

Ako se uzme u obzir da FIBA do 18. juna zahteva odgovore regionalnih Saveza po pitanju ABA lige jasno je da zvaničan stav hrvatske strane neće imati ko da da.

Ukoliko zvaničnici KS Hrvatske priznaju nereformisanu ABA ligu, a situacija je trenutno takva da nema zvaničnog stava da Hrvati ne žele da igraju u takmičenju kojim upravljaju privatna lica, FIBA bi lako mogla da oduzme ovoj zemlji organizaciju Evropskog prvenstva.

Podsećamo da je FIBA zapretila da će reprezentacije zemalja koje priznaju nereformisanu ABA ligu biti izbačene iz svih međunarodnih takmičenja a Hrvatima pored toga preti oduzimanje organizacije Eurobasketa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke