FIBA odlučuje - Hoće li "Orlovi" iz Beograda za Rio?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.01.2016.
12:25
Izvor: Sportske.net

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) u utorak bi trebalo da saopšti konačnu odluku ko će biti domaćini tri kvalifikaciona turnira za plasman na Olimpijske igre.

eurobasket2015.org
eurobasket2015.org

Povezane vesti

Devetnaesti januar označen je kao datum do kojeg će Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) obelodaniti ko će biti domaćini tri kvalifikaciona turnira za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Kandidaturu za organizaciju jednog od tri kvalifikaciona turnira podnele su Srbija, Češka, Nemačka, Italija, Filipini i Turska.

Prethodnih nedelja mogli smo da čujemo oprečne informacije o tome kome će biti dodeljena domaćinstva. Sam predsednik KS Srbije Dragan Đilas nagovestio je konačan ishod krajem decembra 2015. godine koji ne bi bio povoljan po Srbiju.

Sa druge strane, italijanski mediji su od početka godine nagovestili da će domaćinstvo dobiti Torino ali i Beograd, dok su Filipini od ranije sigurni dobitnici jednog turnira zbog činjenice da se radi o jedinom kandidatu van Evrope.

Spekuliše se da je Turska bila favorit za dobijanje organizacije jednog turnira ali je ispala iz igre u momentu kada joj je dodeljeno domaćinstvo narednog Evropskog prvenstva.

Olimpijske vize već su obezbedile selekcije Brazila, Nigerije, Amerike, Venecuele, Argentine, Kine, Litvanije, Australije i Španije.

Za preostala tri mesta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru boriće se 18 reprezentacija među kojima se nalazi i selekcija Srbije.

Tri kvalifikaciona turnira biće održana od 4. do 10. jula, a nadmo se da će FIBA danas dodeliti Srbiji domaćinstvo jednog od turnira i da će "Orlovi" put Rija krenuti iz Beograda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT SPT
Tuesday, 19.01.2016
16:14

Naravno, mali Guduric podjednako konkurise i za dvojku i trojku u takvoj konstelaciji snaga...

avatar
REVOLT SPT
Tuesday, 19.01.2016
16:14
avatar
magister
Tuesday, 19.01.2016
15:40

Pa valjda će ove petorke igrati na OI: Teodosić, Bogdanović, Bjelica, Jokić, Marjanović; Marković, Nedović, Kalinić, Mačvan, Raduljica... Jović, Mitrović, Gudurić, Cvetković, Milosavljević, Lazić, Marinković...

avatar
REVOLT SPT
Tuesday, 19.01.2016
16:14

Teodosic (Markovic, Nedovic), Bogdanovic (Milosavljevic, potencijal i Guduric), Bjelica (Lucic, Kalinic), Jokic (Macvan, a imamo tu i Ercega), Marjanovic (Raduljica/Milutinov). Posle dolaze Jovic, Mitrovic i ostali.