FIBA odlučila - Srbija NE MOŽE sa Kosovom*

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.05.2017.
13:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije sigurno se neće ukrstiti sa selekcijom samoproklamovane republike Kosovo u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nakon žreba kvalifikacionih grupa za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini ostalo je otvoreno pitanje vezano za mogućnost da se reprezentacije Srbije i takozvane države Kosovo ukrste u Prugoj rundi.

Na prvu se nije znalo da li će FIBA dozvoliti takav scenario, ali je pojašnjenje stiglo nedugo nakon žreba.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) donela je odluku da reprezentacija takozvane države Kosovo ne može u istu grupu sa Srbijom zbog "komplikovane političke situacije".

Tako će FIBA poludirigovanim žrebom, po završetku pretkvalifikacija, razvrstati reprezentacije po grupama, a ukoliko takozvano Kosovo izbori mesto u Prvoj rundi kvalifikacija neće moći da bude smešteno u Grupu G.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Tuesday, 09.05.2017
19:33

Наравно да не може, кад је једна земља. То би било као да Шпанија игра са Каталонијом, Босна са РС, Русија са Нагорно Карабахом...

avatar
Ninoslav Krejic
Tuesday, 09.05.2017
18:50

To bi bio 60 + hendikep na Srbiju

avatar
Tuesday, 09.05.2017
17:31

Zasto? Bas bih voleo da igramo sa njima.....dve utakmice na domacem terenu....jedna u Beogradu, druga u Pristini. I jedno i drugo je Srbija. Nego ko za njih igra basket? Garant imaju neke crnce iz Bondstila....

avatar
Al(a)din
Tuesday, 09.05.2017
13:58

A FIFA ce dozvoliti da igraju