FIBA - 'Neposlušni' neće ići na Olimpijske igre?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 28.03.2016.
12:10
Izvor: Sportske.net

Evropski ogranak FIBA zatražio je od krovne organizacije da se uključi u borbu protiv Evrolige i podrži predviđene sankcije reprezentacija zemalja čiji klubovi uzmu učešće u Evrokupu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) zapretio je prethodne nedelje savezima zemalja čiji klubovi nameravaju da uzmu učešće u Evrokupu, da će kazniti reprezentacije izbacivanjem sa Eurobasketa.

Kako bi učvrstili svoj položaj u ratu sa Evroligom predstavnici FIBA Evropa zatražili su od krovne organizacije da izbacivanjem sa Olimpijskih igara kazni svaku reprezentaciju i savez zemalja koje ne budu poštovale zabranu igranja u Evrokupu.

Ukoliko FIBA podrži ovakav vid kažnjavanja to bi u značajnoj meri moglo da utiče na opredeljenje klubova kada su evropska takmičenja u pitanju, jer je teško zamisliti da reprezentacije trpe zbog samovolje klubova.

Videćemo kako će se srpski klubovi postaviti u čitavoj priči jer naša zemlja već ima žensku selekciju na Olimpijskim igrama, a vrlo verovatno će i muška obezbediti vizu za Rio de Žaneiro.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Monday, 28.03.2016
16:52

Budite za sat i po vremena uz RTS 1...

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Monday, 28.03.2016
16:48

I vi ste jajare, sto ne udarite tako da svi klubovi budu krivi za kazne u kontekstu koji se nagovestava, a ne ovako kad vec znate ko je otisao u EL. Jos cu i za ove da pocnem da navijam...

avatar
Monday, 28.03.2016
16:41

Kakva glupost! Ne mogu da verujem sta se radi vise,upropastise nam kosarku i sve!