FIBA ne priznaje desetogodišnje ugovore "velikana" sa Evroligom

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.04.2016.
10:32
Izvor: Sportske.net

Evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije ne priznaje kao validne desetogodišnje ugovore koje su najveći evropski klubovi potpisali sa Evroligom i već za godinu dana zahtevaće od njih da se priključe takmičenjima pod okriljem FIBA.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odlučna je u nameri da istera svoje u sukobu sa Evroligom što smo mogli da zaključimo na osnovu suspenzija koje su izrečene mnogim evropskim reprezentacijama.

Da čak ni oni najmoćniji neće biti pošteđeni pritiska potvrđuje i vest koju je u utorak lansirala italijanska "Gazeta delo Sport", a tiče se planova FIBA vezano za 11 klubova koji su lani potpisali desetogodišnje ugovore sa Evroligom.

Ugledni italijanski list prenosi svoja saznanja da FIBA ne priznaje kao validne desetogodšnje ugovore koje su klubovi potpisali sa Evroligom zbog čega će već od narednog leta tražiti da se oni okrenu takmičenjima pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije.

Pomenuti klubovi trenutno imaju ugovore do 2017. godine i kada oni budu istekli FIBA će zatražiti da se priklone takmičenjima pod njenim okriljem.

Sa druge strane, Evroliga je sa evropskim velikanima potpisala ugovore koji sadrže klauzule sa velikim penalima u slučaju jednostranog raskida.

Podsećamo da su desetogodišnje ugovore sa Evroligom nedavno potpisali Real Madrid, Barselona, Laboral Kuća, CSKA, Fenerbahče, Anadolu Efes, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris i Armani Milano.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 19.04.2016
14:37

U ovom delu sam apsolutno na strani FIBA-e. Zatvorena liga ne može doneti napredak košarci, može da donese samo polarizaciju, a ne i populaciju i to bi bio početak kraja evropske košarke. To se danas upravo radi u Srbiji naprednim finansiranjem jednog kluba.

avatar
Milan Mihajlovic
Tuesday, 19.04.2016
12:23

Ma pre ce ovi klubovi biti izbaceni iz domacih liga nego da ne igraju evroligu. Evroliga ima jake sponzore i klubovi tamo zaradjuju. A fibino takmicenje prakticno vodi klubove u gubitak s obzirom na to kakve su nagrade.

avatar
kizito
Tuesday, 19.04.2016
11:33

Ne znam da li vise i treba komentarisati ovakve vesti? Pa dokle ce da traje ovaj cirkus?Znamo da je veliki novac u igri,posebno ako NBA prikljuci Evropsku diviziju,ali sve ovo polako pocinje da ide na zivce a ispastaju najvise sportisti,u ovom slucaju kosarkasi.

avatar
Tuesday, 19.04.2016
10:42

Hvalim te Boze...

avatar
Sin Dragan
Tuesday, 19.04.2016
11:22

Cemu se ti nadas i o cemu ti mastas? :)