FIBA ne odustaje - MZT pod pritiskom da napusti Evrokup, a kakve veze sa celom pričom imaju Partizan i Mega?

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.11.2016.
23:33
Izvor: Sportske.net

Posle kraćeg zatišja, FIBA je, izgleda, krenula u novu ''ofanzivu'' na nacionalne Košarkaške saveze kako bi naterali ''neposlušne'' klubove da makar i usred sezone napuste famozni Evrokup!

MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski
MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski

Povezane vesti

Najnovije vesti tim povodom danas stižu iz Makedonije, čiji je Košarkaški savez dobio novi dopis iz FIBA, u kojem im se sugeriše da primoraju skopski MZT da izađe iz Evrokupa.

''FIBA nas još jednom upozorava da moramo da sankcionišemo ekipe koje učestvuju u takmičenjima koja nije priznala, ili će suspendovati nacionalne selekcije iz svih takmičenja'', izjavio je predsednik Makedonske košarkaške federacije Petar Naumoski na sednici Upravnog odbora MKF.

Međutim, iz MZT-a je ubrzo stigla reakcija u vidu zvaničnog saopštenja u kojem ovaj klub izražava neslaganje sa ocenom MKF.

''Znajući moguće pravne posledice, Evropska federacija samo šalje upozorenja o navodnim posledicama za njene članove, ostavljajući prljave poslove nacionalnim federacijama. U tom kontekstu, mi razumemo današnju pretnju Upravnog odbora MKF o mogućoj kazni ukoliko se ne povučemo iz Evrokupa, ali to je nešto što nećemo prihvatiti i nešto protiv čega ćemo se boriti svim raspoloživim pravnim argumentima i sredstvima''
, navodi se, između ostalog, u saopštenju MZT-a.

Skopski klub takođe tvrdi da nigde u dopisu iz FIBA Evropa nije izričito navedeno da će, ukoliko se MZT ogluši o ova upozorenja, reprezentacija Makedonije biti izbačena iz svojih takmičenja.

A onda se došlo do pominjanja srpskih predstavnika u FIBA Ligi šampiona, Partizana i Mega Leksa.

Naime, MZT zamera čelnicima svog nacionalnog saveza što se navodno nisu dovoljno založili da ovaj klub letos dobije direktno mesto u FIBA Ligi šampiona, posle čega su Skopljanci tek kao drugu opciju izabrali Evrokup.

Usledio je odgovor Petra Naumoskog.

''Mi smo kao federacija pokrenuli to pitanje, ali smo od Kamila Novaka dobili odgovor da MZT nema rejting da dobije direktno mesto u FIBA Ligi šampiona. Mega Leks je finalista ABA lige, a svi dobro znamo kakav značaj ima Partizan... Žao mi je zbog takvog obrazloženja, ali to je realnost'', zaključio je Naumoski, a prenosi makedonska ''Ekipa''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 09.11.2016
13:42

pre 32 minutanKakva zavrzlama...

avatar
Pic.usti zamugljao!
Wednesday, 09.11.2016
09:28

A ko je igrao finalnu seriju domaceg Srpskog sampionata?!