FIBA ima 'problemčić' - DEVET klubova izabralo Evrokup

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 31.03.2016.
09:56
Izvor: Sportske.net

Evropski ogranak FIBA imaće dosta posla oko izbacivanja reprezentacija sa Evropskog prvenstva, pošto je devet klubova iz pet zemalja prihvatilo ponudu Đordija Bertomeua za igranje u Evrokupu.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Kako dani prolaze sve je izvesnije da su pretnje FIBA Evropa predstavljale pucanj u prazno i da od drakonskih kazni o kojima je bilo reči neće ni biti.

Evropski ogranak međunarodne košarkaške federacije upozorio je da će kažnjavati reprezentacije zemalja čiji klubovi pristanu na igranje u Evrokupu. Do sada su poslušnost odbili klubovi iz pet zemalja.

Italijanska "Gazeta delo Sport" prenosi da su Unikaha, Valensija, Gran Kanarija, Lijetuvos Ritas, Alba, Bamberg, Bajern, AEK i Galatasaraj prihvatili ponudu Đordija Bertomeua i da će u narednoj sezoni igrati u Evrokupu.

Dakle, ukoliko FIBA Evropa bude sprovela u delo pretnje koje je izrekla, reprezentacije Španije, Litvanije, Nemačke, Grčke i Turske neće igrati na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

Jedino je problem što je Turska imenovana kao jedan od domaćina Eurobasketa, pa se postavlja pitanje kako će biti kažnjena, odnosno da li će joj oduzeti domaćinstvo zbog učešća Galatasaraja u Evrokupu.

Šalu na stranu, više je nego jasno da su pretnje FIBA bile pucanj u prazno i da od kažnjavanja reprezentacija neće biti ništa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CIA,BIA,Mali Zeleni
Thursday, 31.03.2016
19:55

Mali klubovi igraju mala takmicenja..

avatar
Friday, 01.04.2016
08:54

a veliki osvajaju velika

avatar
noname
Thursday, 31.03.2016
11:26

ahahaha kako su ih uneredili, jos Partizan, Cedevita i Buducnost da prihvate €urokup pa da Estonija bude evropski sampion u kosarci!

avatar
Thursday, 31.03.2016
19:30

onda bi mogao Zeleznik da igra i bude sampion ... posto oni redovno koriste necija odustajanja

avatar
CIA,BIA,Mali Zeleni
Thursday, 31.03.2016
19:55

Pravo takmicenje za Igokeu i Igokeu 2,za bolje i niste..

avatar
Thursday, 31.03.2016
11:22

OI bez evropskih reprezentacija ili ćemo možda biti nikad bliži olimpijskom finalu :D