FIBA i Evroliga ugovorili sastanak?

Autor: Beta Beta
sreda 27.04.2016.
13:06
Izvor: Beta

Sastanak predstavnika FIBA i Evrolige, koji su u sukobu oko kontrole takmičenja klubova u Evropi mogao bi da bude održan narednog utorka, prenela je danas agencija "Frans pres".

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

FIBA Evropa je suspendovala 14 reprezentacija, među kojima i Srbiju, sa Evropskog prvenstva pošto su klubovi podržali Evroligu i izabrali učešće u tom takmičenju i Evrokupu, a ne u Ligi šampiona koju organizuje FIBA.

"Dve strane su se složile da će se sastati. Sada se dogovara datum tog sastanka, koji će biti iduće nedelje, možda u utorak. Svi se nadaju da će to ići u dobrom pravcu" rekao je izvor FIBA agenciji 'Frans pres'.

Međunarodna košarkaška federacija je zbog podrške Evroligi isključila Španiju sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i narednog Svetskog prvenstva.

Izvršni komitet FIBA je prošlog vikenda podržao odluke odseka te organizacije za Evropu - FIBA Evropa i pozvao je da se u narednim danima sastane sa predstavnicima evropskih saveza kojima je poslala obaveštenja o suspenziji sa Evropskog prvenstva 2017. godine.

Takođe, Izvršni odbor FIBA najavio je tada da će pozvati na sastanak vodeće ljude preduzeća koje vodi Evroligu (ECA).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke