Fener uzeo skalp 'Armejcima' u Moskvi

Autor: Boban Filipović
petak 23.12.2016.
20:18
Izvor: Sportske.net

Iako je CSKA imao dvocifrenu prednost u prve tri četvrtine, Fenerbahče im je naneo prvi poraz u Moksvi ove sezone.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

U derbiju 14. kola Evrolige moskovski CSKA je posle velike drame doživeo prvi poraz pred svojom publikom u tekućoj sezoni.

Tim Željka Obradovića je slavio nakon produžetka u ruskoj prestonici rezultatom 95:79 u reprizi prošlogodišnjeg finala F4 Evrolige održanog u Berlinu.

'Armejci' su bolje otvorili meč, već u prvom kvartalu stekli dvocifenu prednost, početkom drugog imali i plus 13, ali je do odlaska na veliki odmor Fener upristojio minus, pa je na poluvremenu zaostajao svega pet poena.

Miloš Teodosić je bio centralna figura utakmice u prvom poluvremenu sa 10 poena i 4 asistencije, neke su bile genijalne, dok je kod gostiju iz Istanbula najraspoloženiji za igru bio Nikola Kalinić upisavši 11 poena.

Uvodni trenuci treće četvrtine pripadaju domaćinu, koji ponovo stiče dvocifrenu prednost, međutim tim Željka Obradovića uspeva da je otopi i u poslednju deonicu ulazi sa samo pola koša zaostatka.

Fenerbahče je poveo početkom poslednje deonice prvi put još od početka meča, potom je usledila rezultatska klackalica, finiš je bio izuzetno neivestan, Kurbanov je pri nerešenom rezultatu pogodio trojku na asistenciju Teodosića pola minuta pre kraja, na drugoj strani je Bobi Dikson dao koš uz faul Augustina i vratio egal desetak sekundi pre kraja.

Imali su 'Armejci' napad za pobedu, Teodosić je probao dalekometnom trojkom, lopta je stigla samo do prvog obruča pa se otišlo u produžetak. Rezultat regurarnog toka utakmice bio je 75:75.

Gosti na krilima Diksona otvaraju ekstra-tajm serijom 11:0 uz fantastičan presing cele ekipe u odbrani, na drugoj strani Teodosićeva "žuta minuta", Itudisovoj četi nije bilo spasa, poražena je prvi put ove sezone u Moskvi.

Bobi Dikson je bio meč viner, ubacio je 25 poena i imao 6 asiistencija, Ekpe Judo je imao dabl-dabl učinak, 17 poena i 11 skokova i čak 5 blokada, Nikola Kalinić je meč završio sa 13 poena, a dvocifreni kod pobendika bili su još Džejms Naneli sa 11 i Jan Veseli sa 10 poena. Bogdan Bogdanović nije igrao zbog povrede.

U poraženom timu, u kom ponovo nije bilo povređenog Nanda De Koloa, naejfikasniji je bio Miloš Teodosić sa 21 poenom. Teo je imao po pet asistencija i skokova, ali i 9 izgubljenih lopti. Andrej Voroncevič je brojao do 15, Nikita Kurbanov do 13, a Aron Džeskon do 11.

CSKA je ostao lider, sada ima skor od 12 pobeda i dva poraza, dok je Fenerbahče posle dva poraza u nizu upisao devetu evroligašku pobedu u tekućoj sezoni.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Saturday, 24.12.2016
01:49

Dobra utakmica. U produzetku Teo bespotrebno divljao, no zaista je Bestiktas u produzetku odigrao odlicnu odbranu i sve su bile polukontre na isiljene suteve . Onog Judu svuda ima, kakav je to igrac

avatar
Mou Internazionale
Friday, 23.12.2016
22:37

Krenulo je..Navijaci iz predradja i njihove teorije o namestanju...

avatar
Friday, 23.12.2016
21:30

Баш невероватан резултат продужетка!

avatar
Gio StixX
Friday, 23.12.2016
21:20

Crni Teodosiću, al si prodao produžetke...