Fener tek posle produžetka savladao Karšijaku!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 26.02.2017.
16:13
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahče Ulkera upisali su 17. trijumf ove sezone, ali ovoga puta su do pobede došli teže od očekivanog.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Izabranici Željka Obradovića su uspeli da slave na gostovanju Pinar Karšijaki u 19. kolu turske Super lige.

Utakmica je bila veoma neizvesna, gotovo čitavim tokom meč je bio u egalu, da bi tek u produžetku aktuelni prvak Turske došao do trijumfa, na kraju je bilo 73-85 u korist Obradovićeve ekipe.


Majkl Grin je na pet sekundi do kraja regularnog dela doneo dva poena prednosti domanu, ali je Muhamed Bajgul napravio faul na Bobiju Diksonu u poslednjim trenucima.

Amerikanac sa turskim pasošem je pogodio oba penala, te je meč otišao u produžetke.

U dodatnih pet minuta su se gosti konsolidovali, najpre je trojku pogodio Nunali, isto je potom učinio i Dikson, da bi poenima Beneta Fener otišao na plus šest sredinom produžetka.

Potom je raspoloženi Nunali pogodio još jednu trojku, ispratio ga je sa dva poena i Bogdanović, te je Fener sa osam poena suficita ušao u poslednjih 90 sekundi.

Bilo je tada sve jasno, pobedu su poenima overili Nikola Kalinić i Bogdanović, koji je postigao i poslednje poene na meču.

Na kraju, najveće zasluge za trijumf Fenera idu na račun Nunalija koji je meč završio sa 23 poena.

Pratili su ga Dikson sa 16 i Bogdanović sa 15 poena, dok je više nego dobar bio i Nikola Kalinić sa 13 poena, osam skokova i četiri asistencije. Dabl-dabl učinak je imao i nekadašnji prvi pik sa NBA drafta Entoni Benet, koji je meč okončao sa po 10 poena i skokova.

U poraženom sastavu 20 poena Dehuana Samersa, 18 je dodao Džošua Ovens dok je dabl-dabl učinak upisao Majkl Grin sa 15 poena i 10 asistencija. Dvocifren i Ponitka sa 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke