Fener slavio u istanbulskom derbiju, Kalinić odličan u pobedi nad Darušafakom!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 07.11.2016.
20:55
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahče Ulkera savladali su Darušafaku Doguš u petom kolu turske Super lige.

twitter.com/FBBasketbol
twitter.com/FBBasketbol

Povezane vesti

Izabranici Željka Obradović slavili su u vrlo neizvesnom meču u "Folksvagen Areni" u Istanbulu, protiv domaće Darušafake rezultatom 78-79 (22-23, 22-21, 16-19, 18-16).

Aktuelni šampion Turske je trijumfovao u veoma uzbudljivom meču, punom preokreta, a odličnu partiju u dresu Fenera upisao je srpski reprezentativac i bivši košarkaš Vojvodine, Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde Nikola Kalinić.

On je meč završio sa 13 poena, ipak nije bio najbolji u pobedničkom sastavu kako je odličnu partiju pružio sjajni plejmejker i najbolji trojkaš Evrolige Bobi Dikson koji je upisao 21 poen. Dikson je pogodio i odlučujuće poene na desetak sekundi do kraja, koji su odveli Fener na konačnih 78-79.

Odličan je u Obradovićevoj ekipi bio i Džejms Nunali, koji je letos stigao u Istanbul kao najkorisniji igrač italijanske Serije A. On je meč završio sa 14 poena, postigao je dve vezane trojke na oko dva minuta do kraja, a dvocifreni su u redovima aktuelnog prvaka Turske bili i Veseli sa 12 odnosno Judo sa 11 poena.

U poraženom sastavu Dejvida Blata, sjajnu partiju pružio je "dželat" Crvene zvezde mts iz prvog kola Evrolige Vil Klejburn, koji je upisao 24 poena i devet skokova. Odličan je pored njega bio i Bredli Vonamejker, koji je upisao 17 poena.

Imao je Vonamejker napad za pobedu, ali je promašio prilično otvoren šut na samo par sekundi do kraja. Lopte je završila u rukama košarkaša Fenera, sve je bilo gotovo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke