Fener prokockao "plus 17", Efes produžio finalnu seriju!

Autor: Boban Filipović
subota 11.06.2016.
19:02
Izvor: Sportske.net

Iako su bili u klasičnom nokdaunu u ranoj fazi meča, košarkaši Anadolu Efesa su uspeli da savladaju Fenerbahče u petoj finalnoj utakmici i da smanje na 3:2 u pobedama.

twitter @AnadoluEfesSK
twitter @AnadoluEfesSK

Povezane vesti

Prvu četvrtinu ekipa Željka Obradovića je dobila sa ubedljivih 20:6 i činilo se da će danas slaviti titulu prvaka Turske u dvorani 'Abdi Ipekči'.

Tokom drugog kvartala Fener je imao i 17 poena prednosti, ali do odlaska na odmor Efes uspeva da otopi razliku na podnošljivih 'minus 7'.

U trećoj deonici najbolji tim regularnog toka TBL lige u potpusnosti vraća utakmicu u egal (52:52) na krilima Tomasa Ertela i Džejsona Grendžera i stiče veliku psihološku prednost na ulazu u odlučujućih deset minuta.

Fener je pao u poslednjoj četvrtini, dozvolio rivalu da postigne čak 28 poena, meč je završen rezultatom 80:72, drama je izostala u finišu.

Ertel je bio najbolji akter utakmice sa 24 poena, 6 asistencija i 5 skokova, Grenžer je brojao do 17 i takođe imao 6 asistencija i 5 skokova, dvocifren kod pobednika je bio i Dario Šarić sa 11 postignutih poena.

U poraženom sastavu Điđi Datome je bio najefikasniji 19 poena, Veseli i Bobi Dikson su ubacili po 12, Nikola Kalinić 11 poena. Bogdan Bogdanović je odigrao ispod svog nivoa, postigao svega šest poena, upisao se trojkom tek u poslednjoj četvrtini.

Sada je 3:2 u pobedama za Fenerbahče, šampion će biti tim koji prvi upiše četiri trijumfa, a šesta utakmica finalne serije igra se u ponedeljak u 'Ulker Areni'.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke