Fener preokretom izbegao majstoricu!

Autor: Aleksandar Vučković
utorak 31.05.2016.
20:49
Izvor: Sportske.net

Ekipa Željka Obradovića plasirala se u finale turskog plej-ofa, pobedom od 82:75 nad Galatasarajem i ukupnim rezultatom od 3-1.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Ekipa Željka obradovića plasirala se u finale turskog plej-ofa nakon pobede u 4. utakmici serije protiv Galatasaraja rezultatom 82:75.

Utakmica je počela izjednačeno i do rezultata 7-7 igralo se koš sa koš. Od tog trenutka domaćin je serijom 6-0 preuzeo vođstvo koje je sačuvao sve do poluvremena. Druga četvrtina je završena sa dve vezane trojke Vladimira Micova koje su odvele Galatu na maksimalnih +10.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 44:34, a u tom periodu najviše se istakao upravo Micov sa 11 poena, a u stopu ga je pratio Erik MekKalum sa 9. U ekipi Fenera najistaknutiji je bio Dikson sa 7 poena.

Obradović je očigledno grmeo na svoje igrače u svlačionici, pa je Fener serijom od 13-4 na početku drugog poluvremena stigao na samo 1 poen zaostatka.

Igralo se koš za koš do rezultata 65:63, nakon čega je Obradovićeva ekipa serijom od 8-0 preuzela vođstvo.

Čini se da je Fenerbahče u pravom trenutku dodao gas, a trojkom Diksona minut i po pred kraj susreta, ekipa iz azijskog dela Istanbula odlazi na maksimalnih +11, pa je na taj način pitanje pobednika bilo praktično rešeno.

Blago opuštanje gostiju dozvolilo je seriju domaćina od 6-0, koja ipak nije bila dovoljna da se izbegne poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bobi Dikson sa 18 poena, a pratio ga je Mahmutoglu sa 16. Nikola Kalinić je postigao 8 poena, a Bogdan Bogdanović nije nastupio na ovoj utakmici.

Kod domaćina, najefikasniji su bili Stefan Lazme i Sinan Guler sa po 15 poena.

Fener će se u finalu sastati sa ekipom Anadolu Efesa, koji je u polufinalnoj seriji izbacio Darušafaku rezultatom 3-0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke