Fener preko Karšijake do finala kupa

Autor: Boban Filipović
petak 19.02.2016.
19:05
Izvor: Sportske.net

Ekipa Željka Obradovića boriće se za prvi trofej u sezoni sa boljim iz duela Darušafaka - Banvit, pošto je u polufinalu bila bolja od aktuelnog šampiona Turske Pinar Karšijake.

twitter: @FBBasketbol
twitter: @FBBasketbol

Povezane vesti

Prošlogodišnja turska senzacija, izmirska Pinar Karšijaka, nije uspela da napravi novo izenađenje u Kupu nakon eliminacije Dudinog Anadolu Efesa u četvrtfinalu.

'Žocov' Fenerbahče je bio tvrd orah za aktuelnog šampiona Turske i na krilima fenomenalnog Điđija Datomea obezbedio plasman u finale turskog Kupa.

Karšijaka je imala pola koša prednosti nakon prvog kvartala, plus 3 na poluvremenu, ali je zahvaljujući sjanom Datomeu Fener napravio veliki preokret u trećoj deonici, dobio taj deo igre rezultatom 32:21 i u posledjih deset minuta sigurno priveo utakmicu kraju za konačnih 82:72.

Đanluiđi Datome
je bio igrač utakmice sa učinkom od 21 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Italijanski reprezentativac je pogodio čak pet trojki iz osam pokušaja, dok je u šuti za dva i sa linije penala bio nepogrešiv.


Dvocifreni kod Fenerbahčea bili su bivši igrača Pinar Karšijake Ali Muhamed aka Bobi Dikson (18 pts), Jan Veseli (12 pts) i Riki Hikman (10 pts).

Bogdan Bogdanović je ubacio 5 poena, a Nikola Kalinić se nije upiao u strelce.

Fener će se za trofej turskog kupa boriti sa boljim iz duela Darušafaka - Banvit, koji je na programu večeras.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke