Favoriti guraju, Siksersi blizu crnog rekorda!

Autor: Boris Jovanović
utorak 02.12.2014.
08:57
Izvor: Sportske.net

San Antonio nije imao milosti za Filadelfiju koja je na jedan poraz od toga da izjednači najgori start u istoriji. Klipersi isprašili oslabljenu Minesotu, Vašington nije dao šansu Majamiju. Denver ispustio veliku prednost, ipak odneli pobedu iz "slane drž

Beta/AP Photo/Matt Slocum
Beta/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Vašington je odigrao jednu od partija sezone, na poluvremenu su bili na +15 protiv Majamija, a onda je Pol Pirs upozorio saigrače na svoje godine i da bi trebalo da što pre završe posao kako bi se odmorio. Tako je i bilo, Vizardsi su pritisli Hit, gosti su šutirao 0 od 12 za tri poena u nastavku pa pobeda tima iz prestonice nije dolazila u pitanje. Blistao je Vol sa 18 poena i 13 asistencija, Rašal Batler najefikasniji sa 23, Poljak Gortat je stigao do dabl-dabla, 15 poena, 10 uhvaćenih lopti.

Dankan i Parker su se odmarali i lečili povrede, Kavi Leonard je preuzeo u gradu "bratske ljubavi". Ničeg bratskog nije bilo u njegovih 26 poena, prema Siksersima koji su izgubili i 17. meč na startu sezone. Slaba je uteha nova dobra partija Karter Vilijamsa, 24 poena, 11 skokova, 7 asistencija. Jer, Filadelfija je sada na poraz od izjednačavanja crnog rekorda lige, 18 poraza Netsa pre pet godina. Slede im mečevi protiv Minesote u gostima, i u petak gostovanje Oklahome, izgube li ta dva meča biće to i zvanično najgori start u istoriji.

Sada su se sa 17 poraza u nizu pridružili galeriji gubitnika, Klipersima iz 1998. Hitu iz 1988. praktično iz prvih koraka te franšize.

Klipersi su lako izašli na kraj sa oslabljenom Minesotom, u kojoj ponovo nije bilo Pekovića, Kevina Martina i naravno Rubija.

Blejk Grifin je ubacio 23 poena, DeAndre Džordan dominirao pod koševima sa 13 skokova. Posle najuspešnije turneje u istoriji franšize, postojala je bojazan da će se šampion Pacifika opustiti, ništa od toga, za tri četvrtine je bilo gotovo, pa su i Redik i Grifin odsedeli poslednji deo meča.

Najdramatičnije je bilo u Solt Lejk Sitiju, gde je Denver poenima Taja Lousona odneo pobedu. Bilo je napeto, Aron Alfalo je isključen u poslednjoj četvrtini, a Juta se sa -22 vratila u meč. Ipak, u finišu je odlični Louson pogodio iz teške pozicije i doneo trijumf gostima iz Kolorada.

Rezultati:

Filadelfija - San Antonio 103:109
Vašington - Majami 107:86
Juta - Denver 101:103
Klipersi - Minesota 127:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke