Farid "leteo", Smitov debi, naljuti Lebrona i gotov si!

Autor: Boris Jovanović
subota 27.12.2014.
09:00
Izvor: Sportske.net

Kenet Farid uspeo ono što nikome nije pošlo za rukom od 1951. godine. Haris izvređao Lebrona, posle toga Orlando u mišjoj rupi. Odličan debi Džofa Smita za Hjuston, Entoni Dejvis će pamtiti rampu Dankanu iz pobede Pelikansa nad šampionom.

Beta/AP Photo/Chris Schneider
Beta/AP Photo/Chris Schneider

Povezane vesti

Džef Smit nije mogao da odabere važniji trenutak za debi. Nekadašnji košarkaš Atlante kome su pokazali vrata u Detroitu pre par dana je ubacio 21 poen u pobedi Hjustona nad Memfisom. Videli smo produžetke, Hardenj je brojao do 32, a "Grizliji" su u najlošijoj seriji sezone.

Mark Gasol je predvodio Memfis sa 29 poena, ali je promašio šut za pobedu u regularnom delu. Ipak, ovoga puta posle tri pobede u produžetku, nije im se posrećilo.

Spurs Pelicans Basketball

Šampion je pao u Nju Orleansu, Pelikanse je do trijumfa predvodio Entoni Dejvis sa 22 poena i 12 skokova. Ovo je druga pobeda Nju Orleansa u sezoni protiv San Antonija, slavili su u drugoj nedelji novembra u Teksasu. Gosti bez Parkera koji i dalje ima problem sa povredom.

Publika je poludela kada je Dejvis blokirao Dankana, kao da je to bio prelomni trenutak meča. Dankan je inače završio sa 20 poena i 11 skokova.

Goran Dragić je ubacio 16 poena, imao 6 asistencija u pobedi Sansa u Sakramentu, a 70 sekundi na parketu je proveo i njegov brat Zoran. Kingsi ponovo bez Kazinsa, ovoga puta u pitanju je bio stomačni virus.

Lakers Mavericks Basketball

Kobi Brajant je propustio još jednu utakmicu, Lejkersi su poraženi u Dalasu. Radžon Rondo je ubacio 21 poen, najviše u sezoni i mada su se gosti držali dobro za razliku od meča od pre nekoliko nedelja kada su primili 140 poena, pobeda je opet ostala Dalasu.

Portland nije imao problem sa slabom Filadelfijom, Blejzersi su dobili sedmi put u osam mečeva i učvrstili se u vrhu Zapada. Lilard je ubacio 28 poena, imao 9 asistencija i 5 skokova.

Timberwolves Nuggets Basketball

Neverovatna partija Keneta Farida je presudila Minesoti. Krilo Denvera je uz 26 poena imao čak 25 skokova. Ove sezone takav učinak kada su uhvaćene lopte u pitanju imao je Tajson Čendler za Dalas protiv bivšeg kluba Niksa. Farid je prvi čovek u ligi u više od 60 godina koji je imao po 25 poena i skokova, a da je igrao manje od 30 minuta.

Rasel Vestbruk je sa 29 poena prekinuo seriju Šarlota, a Oklahoma dobija i bez Duranta koji je propustio pet mečeva zbog povrede zgloba. Dobra vest za tim je da se će uskoro vratiti na parket.

Cavaliers Magic Basketball

Lebron Džejms je pogurao Klivlend na Floridi, Kavsi su posle poraza u Majamiju dobili u Orlandu. Džejms je završio sa 29 poena, 8 asistencija i 5 skokova u večeri kada su bili bez Kajrija Irvinga. Na drugoj strani Vučević je zadao dosta problema Lovu koji je poslednji period presedeo na klupi. Crnogorac je ubacio 12 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija.

Inače tokom treće četvrtine Lebron se sukobio sa Tobijasom Harisom koji ga je izvređao, ali "Kralj" nakon meča nije želeo da kaže šta mu je najbolji strelac Medžika rekao.

"Bio sam opušten, ali sam deaktivirao taj 'čil moud' kada mi je Haris to rekao",
dodao je Lebron koji je bukvalno razbio rivala u finišu meča.

Iznenađenje večeri je katastrofa koju je Milvoki naneo Atlanti. Baksi su bili perfektni, Džared Dadli je ubacio svih 10 šuteva za 24 poena, pa su Houksi u najslabijoj partiji sezone zaleđeni na -30.

Tandem Monro-Dramond je iskombinovao 39 poena i 21 skok,  Pistonsi su savladali Indijanu,  šutirali su mnogo bolje nego obično i to je presudilo.

U premijernom meču dana Bruklin Netsi su odneli pobedu iz Bostona.

Rezultati:

Sakramento - Feniks 106:115
Portland - Filadelfija 114:93
Boston - Bruklin 107:109
Detroit - Indijana 119:109
Atlanta - Milvoki 77:107
Orlando - Klivlend 89:98
Dalas - Lejkersi 102:98
Memfis - Hjuston 111:107 pr.
Nju Orleans - San Antonio 97:90
Oklahoma - Šarlot 98:75
Denver - Minesota 106:102

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke