F4 Evrolige igraće se u Beogradu, ali to nije sve! Ima nešto još lepše!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.11.2016.
10:06
Izvor: Sportske.net

Prvo nas je obradovao Đordi Bertomeu, a sada sjajne vesti stižu iz FIBA!

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu FIBA, Srbija se nalazi među kandidatima za organizaciju Svetskog prvenstva 2023. godine!

Naša zemlja će konkurisati sa još deset država koje su pokazale interesovanje za organizaciju ovako velikog košarkaškog događaja, a to su:

Argentina, Australija, Nemačka, Hong Kong, Izrael, Japan, Filipini, Poljska, Rusija i Turska.

Narano, dug je put do konačne odluke FIBA, ali s obzirom da je Srbija opredeljena da iz godine u godinu organizuje najveća sportska takmičenja, nema sumnje da će ova borba biti veoma zanimljiva kada je naša zemlja u pitanju.

Potpuno je jasno da će i organizacija fajnal fora Evrolige 2018. dati Srbiji dodatni ''vetar u leđa'' kako bi dobila organizaciju još jednog velikog košarkaškog takmičenja.

Podsetimo,naša zemlja je još 1994. godine trebalo da bude domaćin Svetskog prvenstva u košarci, ali zbog ratnih dešavanja na ovim prostorima, šampionat je naknadno preseljen u Kanadu.

Zvanične kandidature za organizaciju Mundobasketa 2023 biće podnete početkom naredne godine, a FIBA će konačnu odluku o domaćinu šampionata doneti krajem 2017.

Postoji i realna mogućnost da Mundobasket bude održan u nekoliko zemalja, ali o tom potom...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 02.11.2016
13:28

Sa ovim domacinstvom, sve je moguce. Ukoliko igramo u najboljem sastavu, da se razviju jos Bogdan, Jokic i kompanija...Pa da ispratimo Tea sa zlatom u penziju. :)

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 02.11.2016
11:14

Tesko cemo mi do ovoga, nemamo dobru infrastrukturu, a i konkurencija nam je veoma jaka. I kakva bre crna turska, kako ih samo nije sramota da se ponovo kandiduju?! Ako mi ne dobijemo, voleo bih da Rusi organizuju!