F4 Evrolige - 85 miliona € na jednom mestu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.05.2016.
14:21
Izvor: Sportske.net

Novac pokreće svet pa tako i u košarci najbogatiji imaju privilegiju da sastave ekipu za napad na najviše ciljeve. Evo koliko su "teški" učesnici završnog turnira Evrolige u Berlinu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Četiri evropske ekipe u petak kreću u odlučujuće borbe za trofej u elitnom košarkaškom takmičenju, a specijalizovani portal "Eurohoops" u ponedeljak nam je otkrio budžete učesnika fajnal-fora Evrolige.

Dva ruska, turski i španski klub u zbiru imaju budžet od 85.390.000 evra što je suma koja najbolje govori o tome koliko je novac bitan za pravljenje vrhunskih rezultata.

- CSKA Moskva 37.080.000€

Šampion VTB lige najveći je trošadžija u Evropi u poslednje dve sezone što je potvrđeno zvaničnim saopštenjima regionalne lige. Uzmite u obzir da je budžet CSKA manji za milion evra u odnosu na prethodnu sezonu, ali i to da samo polovina pomenute sume ode na plate igrača ne računajući porez i ostale takse. Da zaokružimo priču oko toga koliko je CSKA bogat konstatacijom da klub ima specijalno dizajniran Boing 737 napravljen 2012. godine za potrebe kluba.

- Fenerbahče 25.000.000€


Kada je na kraju prethodne sezone istekao sponzorski ugovor koji je Fenerbahče imao sa Ulkerom mnogi su pomislili da će se turski klub naći u problemu. Budžet je zbog toga smanjen za 4 miliona evra ali je Željko Obradović sa novcem koji je imao na raspolaganju skockao ekipu spremnu da napadne titulu prvaka Evrope.

- Lokomotiva Kubanj 14.810.000

Klub iz Krasnodara zauzima treće mesto po visini budžeta kada su učesnici fajnal-fora u pitanju, ali je daleko od samog vrha kada se uzmu u obzir budžeti svih učesnika Evrolige. Lokomotiva Kubanj ima za 2.4 miliona manji budžet u odnosu na prošlu sezonu i trećina od pomenutih 14.8 miliona evra odlazi na plate igrača, barem tako tvrdi trener Jorgos Bracokas.

- Laboral Kuća 8.500.000

Španski predstavnik ima budežt koji je ispod svakog proseka za jednog učesnika fajnal-fora, ali se na primeru Laboral Kuće može videti da i klubovi sa nešto manjim budžetom mogu do velikog uspeha. Interesantan je podatak da na plate igrača odlazi manje od 4 miliona evra, a razlog za to leži u činjenici da Kuća ima dugovanja iz prošlosti koja delom pokriva iz ovosezonskog budžeta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke