Evropski šampion poklekao pred "Orlovima" na svom terenu!

Autor: Boban Filipović
nedelja 10.08.2014.
22:18
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je pripremni turnir u francuskom gradu Pou, pošto je u meču za trofej bila bolja od domaćina rezultatom 79:69 (20:24, 21:15, 22:14, 16:16). Posle šest pripremnih mečeva za Mundobasket, četa Aleksandra Đorđevića im

facebook
facebook

Povezane vesti

Srbija je odlično otvorila meč, napravila seriju 6:0 na startu, nosioci igre bili su Micov i Raduljica, ali Francuzi u nastvaku prve deonice preuzimaju konotrolu igre, Žo Lovernj je doneo dosta eksplozivnosti i jedan je od glavnih inicijatora preokreta koji je usledio.

Ipak, u drugom periodu "Orlovi" iz dobre odbrane vraćaju prednost na svoju stranu, koju neće ispustiti do kraja. Marko Simonović je najpre propustio priliku da izjednači pošto je promašio zakucavanje u kontri, ali nedugo potom trojkom o tablu, sličnoj onoj kojom je doneo produžetak juče protiv Hrvata, vraća prednost našem timu 35:34.

Usledila je simultanka Miroslava Raduljice u finišu prvog poluvremena, za koga centri evropskog prvaka nisu imali rešenja, ali zbog ležernosti u poslednjem napadu domaćina na veliki odmor četa Aleksanda Đorđevića odlazi sa "samo" dva poena viška - 41:39.

Francuska je u jednom trenutku u trećoj deonici uspela da poravna rezultat (51:51), ali sjajnom serijom 7:0 koju su inicirali Bjelica i Micić i koja je proistekla kao plod agresivne odbrane, "Orlovi" ponovo uspevaju da se odlepe, a u finišu ovog dela igre dolaze i do dvocifrene razlike - 63:53.

Poslednji period kreće po sistemu koš za koš, ali na polovini istog domaćin serojim od 6:0, prilazi na minus pet.

Đorđević poziva tajm-aut, redovi su se konsolidovali u taboru "Orlova", a nakon trojke Nemanje Blelice ponovo je plus 10 za Srbiju.

U finišu meča viđeno je nešto više tenzije no što je uobičajeno na pripremnim mečevima, naši reprezentativci nisu podgledli pritisku, prilično sigurno su priveli meč kraju, izvojevali pobedu rezultatom 79:69 i osvojili turnir u Pou.

Najefikasniji u našem timu bio je Miroslav Raduljica sa 14 poena, dvocifren učinak imali su Nemanja Bjelica (13p),  Vladimir Micov (12p) i Raško Katić (11p). Generalno gledano, naši centri su večeras imali svoje veče i upravo je pod samim košem napravljena razlika koja je donela pobedu.

srbija stat

Pobeda nad Francuskom ima veliki značaj iz razloga što je aktuelni evropski šampion protivnik naše reprezentacije u grupi na Mundobasketu,  a treba pomenuti da je izvojevan bez povrešenih Krstiča, Teodosića i Nedovića, kao i Bogdanovića koga je selektor odmarao večeras.

Francuski selektor Kole večeras nije računao na Borisa Dijaa, osvajača prstena sa San Antonio Sparsima prošle sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke