Evropska Zvezda stigla do ''meč lopte''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.04.2017.
20:16
Izvor: Sportske.net

Blistava predstava Zvezdinih košarkaša, koji su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika u drugom meču finala plej-ofa.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i drugu pobedu u finalu plej-ofa ABA lige protiv Cedevite na svom terenu i tako stigli do ''meč lopte'' u borbi za titulu. Posle sinoćnjih 81-66, večeras 84-73 za crveno-bele koji su na poluvremenu imali i ''plus 23''.

Posle svih iskušenja kroz koja su prošli tokom 30 kola ovosezonske Evrolige, Zvezdinim košarkašima mečevi u ABA ligi dođu nekako relaksirajući, pa čak i ako je u pitanju finalna serija plej-ofa, pa čak i ako se igra dan za danom.

To se potvrdilo i večeras, u drugoj utakmici finala plej-ofa, koju je Crvena zvezda mts dobila lako i ubedljivo, rezultatom .... za vođstvo od 2:0 u seriji, pa im još samo jedan trijumf nedostaje do odbrane šampionskog prstena.

Za razliku od prve utakmice, koju je Cedevita bolje počela i vodila čak sa 15 poena razlike u prvom poluvremenu, Zvezda večeras tih problema nije imala, iako su gosti ovoga puta nastupili sa ipak nedovoljno oporavljenim plejmejkerom Rajanom Boutrajtom.

Ekipa Dejana Radonjića je od prvog minuta stavila do znaja Zagrepčanima da večeras neće imati čemu da se nadaju. Poenima Dženkinsa i Mitrovića domaći su poveli sa 5:0, a trojkom Nemanje Dangubića su nešto kasnije stigli i do ''plus sedam'' - 14:7.

Razlika u korist aktuelnog šampiona se polako uvećavala, a Marko Gudurić ju je trojkom u poslednjoj sekundi prve četvrtine učinio dvocifrenom - 29:18.

U drugom kvartali se raspucao i kapiten Zvezde Luka Mitrović, koji je vezao dve trojke, pogađali su i Dženkins i Dangubić, pa gosti praktično nisu znali odakle im preti veća opasnost.

A da sve bude spektakularnije, pobrinuo se Marko Gudurić, koji je i drugu četvrtinu završio baš kao i prvu - novom trojkom, ovoga puta iz teže pozicije, za impresivnih 57-34 na kraju prvog poluvremena.

Bilo je već tada jasno da će Zvezda dobiti i ovaj meč, a stvari za Zagrepčane postale su još gore kada se tokom treće četvrtine ponovo povredio Rajan Boutrajt.

Za njega je po svemu sudeći završena ova finalna serija, a njegovi saigrači su do kraja večerašnjeg meča pokušali da ''što skuplje prodaju kožu''.

Oni su tokom poslednje deonice uspeli da smanje Zvezdinu prednost na 11 poena razlike - 77:66, ali sve njihove nade u eventualni preokret ugasio je Nejt Volters svojom trojkom.

U finišu meča ovacije je zaslužio i Branko Lazić svojim spektakularnim potezima u defanzivi - blokadama, skokovima...

Dženkins sa 16 i Volters sa 14 poena bili najefikasniji u Zvezdi, a pratio ih je Dangubić sa 12.

Goste je predvodio Bilan sa 12, a Boutrajt je upisao 10 poena.

Finalna serija se nastavlja već u četvrtak od 19 časova u Zagrebu.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 12.04.2017
06:07

Normalno, ponos Srbije nije razocarao i nastavlja da pronosi slavu nase kosarke u regionu!

avatar
Realan tip
Wednesday, 12.04.2017
00:08

Rijetko nezanimljiva sezona.

avatar
Ponos Srbije
Tuesday, 11.04.2017
21:39

Molim navijace malog kluba da svoje frustracije iznesu na svojim vestima,ipak je ovo vest za sampione i ponos Srbije ;-)

avatar
gosfkcz
Tuesday, 11.04.2017
21:17

Nemaju ABA ligasi roster za ovako gust raspored. Sada bar znaju kako je bilo nasim igracima cele godine. Mislim da ce treca utakmica biti najlaksa jer su hrvati vec sada bili preumorni.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 11.04.2017
20:41

Velika pobeda naseg umornog tima, koji je nekako i nekim cudom izgledao svezije od Vitamina...izgleda da nama vise odgovara ovaj ritam uprkos svemu, jer igramo konstantno ovako i delimicno smo navikli na bolesne napore. Ratnicka smo ekipa, veoma disciplinovana i fizicki strasno pripremljena, sto se videlo tokom citave sezone. Pre svega, nasi igraci su savrseno uigrani i ukompovani, nedostaci i mane se odlicno sakrivaju....Ogromno Evroligasko iskustvo i poprilicna defanzivna moc, pre svega spoljne linije, je nasa izuzetno velika prednost u odnosu na sve u regionu. Veoma sam zadovoljan kako izgledamo bez ubedljivo najvaznijeg igraca i razigravaca celog tima, koji cesto ima sam vise asistencija nego ostatak ekipe za citavo poluvreme. Evidentno je da smo za klasu, mozda cak i dve. jaci od Cedevite, sto su i rezultati po Evropi potvrdili, gde smo mi u kompletnom sastavu uzdrmali EL, dok oni u istoj situaciji se opasno brukali po EC....Ova nasa ekipa ima sve, sampionsko srce, timsku igru, dobru hemiju, zar i zelju za pobedom, htenje da ginu za istu i za svoj tim, psihicku stabilnost i igracku drskost. Velika steta sto smo jos pre 2 meseca izgubili Jovica, ali je velika sreca sto citav tim pokazuje odlicne partije i bez njega iako smo za 30% slabiji, to je ipak sasvim dovoljno da razbijemo ekipe kao sto su Galata, Bamberg, Armani, Uniks i Cedevitu. Sve ovo ima jos vecu draz jer je sada nikad teze odbraniti tron, ali mi uprkos problemima uspevamo to, i to prilicno lako. Mi smo sampioni ovde, idemo dalje, osvojicemo sve....

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 11.04.2017
21:50

Zbog cega se Cedevita pasno obrukala u Euro kupu? Ljudi su prvi deo odigrali vise nego solidno (6-2 imali), cak su mogli da biraju u koju ce gupu u TOP16, ali su ispali fer do kraja i pobedili tu utakmicu koja ih poslala u tezu grupu, gde su opet imali skor 2-4, gde pored Unikahe, Valensije i Albe nije lose.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 11.04.2017
23:06

U prvoj fazi su imali laku grupu, ostvarili nekoliko tesnih i srecnih pobeda, dok u drugoj su uglavnom na poluvremenu odustajali od pomisli da dobiju zbog veceg zaostatka i divljastine u svojoj igri...Unikahu sto su dobili u zadnjem kolu nije neki uspeh, jer se ovi maksimalno stedeli za kup ili prvenstvo, buduci da su zacementirali drugo mesto u grupi...gledao sam malo taj mec, i smesno je izgledalo, nikakva takmicarska utakmica. Cinjenica je da Cedevita protiv malo ozbiljnijeg, organizovanijeg i jaceg tima, nije nikako mogla, rezultati i skor u grupi to cak i ne mogu da prikazu tu njihovu inferiornost...A osim toga, njihovi Krka porazi i slicne predstave u Abi verujem da govore za sebe....

avatar
Nenad KaubojfromNis Jordanov
Tuesday, 11.04.2017
20:24

Djenka je dao 16 poena

avatar
Budimo.ljudi
Tuesday, 11.04.2017
20:20

Svaka čast komšije, i tamo im uzmite meru

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 11.04.2017
20:28

Svaka cast na podrsci. Da ozdravi i Partizan pa da igramo finala medj sobom

avatar
Damir85
Tuesday, 11.04.2017
20:50

Zgazicemo ih i za vas. Steta sto nije finale sa Partizanom. Bilo bi sladje i zanimljivije. Ovako,samo ozbiljno i trecu utakmicu i da zavrsimo ovu seriju.