Evropska izložba u Minesoti, Šarlot i Memfis igrali "katenaćo", Klej bez milosti za idola!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 02.11.2014.
09:30
Izvor: Sportske.net

Endrju Vigins na teži način uči prve lekcije u NBA, Evropljani dominirali u Minesoti. U Šarlotu kao da su igrali tri četvrtine, Hjuston lako protiv Bostona, Vučević opet dobar, Orlando i dalje gubi. Klej Tompson imao veče iz snova, uzeo ogroman novac, igr

Beta/AP Photo/Jim Mone
Beta/AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Drama u Minesoti i bolna lekcija za Endrjua Viginsa. Možda i najtalentovaniji igrač na planeti je napravio faul nad Džimijem Batlerom i omogućio mu da Čikago sa dva bacanja okrene utakmicu 0.2 sekunde pre kraja. Posle ni Kecman ne bi pomogao, pa su Bulsi isčupali pobedu u Mineapolisu. Batler je ubacio 24, Gasol 29 poena, Čikago je bio bez povređenog Rouza.  Odličan Nikola Mirotić sa 12 poena i 8 skokova. Na drugoj strani, Kevin Martin je brojao do 33, Peković 17, zanimljivo da je 17, ali asistencija, imao Riku Rubio. Bio je to pravi festival evropskih igrača u "Tardžet centru".

Oslabljeni Tander, bez Duranta i Vestbruka je uspeo da dobije Denver. Čuli su lošu vest pre meča, i Vestbruk će biti van terena mesec dana. Peri Džons je sa 23 poena preuzeo odgovornost i svoj tim vodio do prve pobede u sezoni. Toliko je dodao i Ibaka, Oklahoma baš nema sreće sa povredama, imaju samo 8 zdravih igrača.

Dalas je prokockao +17 u Nju Orleansu, ali su ipak odneli pobedu. Entoni Dejvis je isključio Novickog, ali je Nemac našao snage da pogodi ključne šuteve u finišu i trasira put ka pobedi. Elis je takođe ubacio 17 poena, Parsons dodao 20, Mavsi deluju odlično, nikome protiv Pelikansa na strani neće biti lako. Na drugoj strani Entoni Dejvis izrasta u jednog od vodećih igrača lige, 31 poen i 15 skokova.

Prvi put u istoriji Memfis je dobio prve tri utakmice u sezoni. Noćas su odneli pobedu iz Šarlota u meču koji je bio pravi "katenaćo". Gledali smo gvozdene odbrane, oba tima su šutirala oko 36%, na kraju prekršaja Marvina Vilijamsa uz koš Gasola i dodatno slobodno bacanje za Španca su prelomili utakmicu za goste. Gasol je dao 22 poena, Rendolf 12 i imao isto toliko skokova, na drugoj strani Al Džeferson 19. Razočarao je Lens Stivenson, letošnje pojačanje Hornetsa iz Pejsersa, samo 2 poena, u poslednjem kvoteru nije ulazio u igru.

Kad smo kod Indijane da kažemo da su izgubili od Atlante koja im je stvarala muke i kada su bili mnogo jači, Pero Antić je igrao i ubacio 7 poena.

Majami je protutnjao kroz Filadelfiju, Siksersi nisu pretnja, Boš i Mario Čalmers su kombinovali 50 poena, za slabog domaćina više nego dosta.

Pol Pirs je isključen u meču Vašingtona i Milvokija, možda je Vizardse baš dovelo do pobede. Naime, u drugom delu je na scenu stupio mladi Oto Porter, bivši treći pik je ubacio 19 od svojih 21 poena u nastavku i trasirao put pobedi ekipe iz prestonice.

Toronto je osmi put u nizu slavio protiv Orlanda u čijim redovima je po običaju bio najbolji Vučević, uz neizbežan dabl-dabl, 15 poena i 12 skokova.

Boston nije dugo trajao u Teksasu. Hjuston je bio na +15 nakon prve četvrtine, posle je prednost rasla. Harde ne sa 26 poena, 8 skokova i 6 asistencija bio centralna figura meča, primetno je da Roketsi pokušavaju da poprave odbranu, pa ne čudi što su primili 90 poena.

Bruklin se gostio u Detroitu, za kouča Lajonela Holinsa to nije novo, on je Pistonse kao trener "Grizlija" redovno pobeđivao. Prevaga je bio Džo Džonson, 34 poena, od toga 15 u poslednjoj četvrtini kada su Netsi prelomili utakmicu.

Juta je rasturila Feniks. Mladi tim "Džezera" je odigrao odličan meč, ubacili su čak 118 poena rivalu, Fejvors je blistao sa 32. Na drugoj strani Dragić samo 10, Sansi su očajno šutirali trojke, mada ni domaćin nije bio puno bolji, ali je Juta imala prednost pod koševima.

Lejkersi su izgubili i četvrti meč na startu. Nade nije bilo protiv Golden Stejta, u centru pažnje Klej Tompson. Ne krije da mu je Brajant idol, ali nije bilo popusta, ubacio je gostima 41 poen. On je proslavio novi ugovor, veliku isplatu, zaradiće  70 miliona dolara u naredne četiri sezone. Brajant je odgovorio sa 28 poena, 19 je dao u trećoj četvrtini, ali nije mogao sam. Kada se umorio Voriorsi su priveli meč kraju u poslednjoj četvrtini. Odličan je bio i Kari sa 31 poenom.

Nedović i Kuzmić nisu igrali.

Rezultati:

Vašington - Milvoki 108:97
Nju Orleans - Dalas 104:109
Fialdelfija - Majami 96:114
Šarlot - Memfis 69:71
Orlando - Toronto 95:108
Oklahoma - Denver 102:91
Hjuston - Boston 104:90
Minesota - Čikago 105:106
Atlanta - Indijana 102:92
Detroit - Boston 90:102
Juta - Feniks 118:91
Golden Stejt - Lejkersi 127:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke