Evroligaška putešestvija - Zvezda u NAJBOLJEM položaju!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.01.2017.
15:59
Izvor: Sportske.net

Pred početak druge faze ligaškog dela sezone u Evroligi obelodanjeni su podaci vezani za kilometražu koju su klubovi učesnici prevalili tokom prethodna tri meseca.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Novi format Evrolige sa sobom je doneo mnogo više putovanja za svaki od klubova učesnika, a izraelski portal "Valla" izračunao je ko je u prethodna dva i po meseca prevalio najviše kilometara.

Pretpostavljamo da možete da pogodite da najviše pređenih kilometara posle 15 odigranih utakmica ima ekipa Uniksa, pošto se radi o klubu stacioniranom u Kazanju.

Odlično prolaze klubovi poput CSKA, Fenerbahčea, Real Madrida i Barselone jer se radi o gigantima koji imaju privatne avione.

Zanimljivo je ipak to da je najmanje pređenih kilometara tokom prvog dela sezone imao jedini srpski predstavnik. Geografski položaj Beograda ide u korist Crvene zvezde mt:s pa su tako crveno-beli prevalili 42.000 kilometara za dva i po meseca.

Odlično prolaze i istanbulski klubovi, kako zbog položaja grada na Bosforu, tako i zbog činjenice da imamo četiri kluba iz istog grada koji na gostovanja idu autobusima.

Evo i grafika koji otkriva ko je najviše pogođen putovanjima. Cifre u prilogu predstavljaju hiljade kilometara.

Mapa Evroliga

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke