Evroliga ''udarila'' Zvezdi - fusnotu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.06.2015.
19:18
Izvor: Sportske.net

Evroliga u ponedeljak objavila spisak učesnika elitnog evropskog takmičenja za sezonu 2015-16. Na spisku se nalazi i Crvena zvezda Telekom, ali...

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Jedini srpski predstavnik u Evroligi prošle sezone, moraće ovog leta da ispuni i dodatne uslove ukoliko želi da se ponovo takmiči u elitnoj evropskoj konkurenciji.

To je zaključak posle današnjeg saopštenja Borda Evrolige, u kome je prikazan kompletan spisak ekia koje bi trebalo da učestvuju u Evroligi u sezoni 2015-16.

Međutim, ispred imena Crvene zvezde Telekom i Cedevite nalaze se fusnote, uz objašnjenje da će nova, reorganizovana ABA liga, morati da Evroligi dostavi dodatnu dokumentaciju, kao potvrdu o ispunjavanju kriterijuma zahtevanih od i svih drugih domaćih šampionata, a u vezi sa odnosnom sa EKA.

Inače, kada su u pitanju ''vajld karte'' za sledeću sezonu Evrolige, one su dodeljene sledećim ekipama:

Pinar Karšijaka (Turska)
Darušafaka Dogus (Turska)
Lokomotiva Kuban (Rusija)
Bajern Minhen (Nemačka)
SIG Strazbur (Francuska)
.

Uz pet pomenutih ekipa, kao i Zvezdu i Cedevitu (uslovno), u Evroligi ćemo naredne sezone gledati sledeće ekipe:

Anadolu Efes, Himki Moskva, Brose Baskets, CSKA Moskva, Dinamo Sasari, Emporio Armani, Barselona, Fenerbahče Ulker, Laboral Kuća, Limož, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Zelena Gora, Žalgiris, Unikaha Malaga i branilac titule Real Madrid.

Konačna lista učesnika biće potvrđena 8. jula, na sastanku Borda EKA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
napred Panktizan!
Monday, 29.06.2015
21:00

Italijanska i ABA liga imaju isti br predstavnika. Siguran sam da je CZT jaca od Armanija, Cedevita od Sasarija, Buducnost od treceplasiranog u Italiji, Partizan od cetvrtoplasiranog. Takodje su bolji i od Zelen Gore,Strazbura i Darusafake,a tu su negde (Partizan i Buducnost) sa Limozom,Broseom i Laboralom. Sramno,al sta da se radi,neki nisu pozeljni.

avatar
indija durot
Monday, 29.06.2015
19:43

Ovde uopste nema pravde,da dva Turska kluba dobiju valjd kartu..Po meni,iako sam zvezdas,Partizan je zasluzio vise od svih koji su dobili,sramota za Evroligu..Mozda bi trebalo da mi bude drago sto grobari nece igrati EL zbog don mileta86 i takvih kao sto je on ali meni nije drago,ja na Srpsku kosarku gledam u malo sirem kontekstu.

avatar
Monday, 29.06.2015
19:36

Ocigledno je da se u evroligi sve vrti oko novca. Pogledajte samo Darusafaku koja dobija vajld kartu. Na osnovu cega? Na osnovu treceg mesta u prvenstvu? Neeeeeee, oni imaju novac i samo to je vazno. Iz godine u godinu sve vise ekipa iz turske nastupa u evroligi, sledece godine cak 4. Ista situacija je bila i sa Prokomom pre par godina, imali su novac platili A licencu i sledece godine se ugasili, klub je promenio ime i na sredini tabele je u poljskoj. Sto se tice Zvezde - svaka cast na plasmanu u EL, nadam se da ce biti uspesni i ove sezone

avatar
Monday, 29.06.2015
19:24

to smo osvojili vec ... neko nekad , neko nikad ...

avatar
Nikola Nik Cuckovic
Monday, 29.06.2015
19:37

znaci u kosarci se racuna proslost, u fudbalu ne, znaci isto neko nekad, neko nikad...

avatar
Monday, 29.06.2015
22:50

moj komentar je bio copy-paste jednog vaseg skorojevica na fudbalskim vestima ... samo sam hteo da vidim reakciju ...

avatar
Doktor ijopet
Monday, 29.06.2015
22:06

Bice decko samo polako... Treba da se plate i penzije jos smanje pa cemo napraviti ekipu i za osvajanje Evrolige. Za to vreme gledaj da svoje obaveze prema drzavi redovno isplacujes kako bi Coki mogao redovno da isplacuje plate igracima Zvezde. U zdravlje! :D

avatar
сочинитељ
Monday, 29.06.2015
21:25

не мучи се друже,они за све али буквално за све имају изговор,краљеви су то...мрежица,силазна путања,истекло време,чекамо кинеског плеја,кад се врати саша,април,јун,буџет,повреде,симбиозе,гмо,јупитерово сунце...