Evroliga smanjila kaznu, Zvezda nezadovoljna

Autor: Beta Beta
četvrtak 29.01.2015.
14:35
Izvor: Beta

Žalbeno veće Evrolige delimično je uvažilo žalbu Crvene zvezde i smanjilo kaznu tom klubu sa 50.000 evra na 30.001 evro, saopštili su danas crveno-beli.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Crvena zvezda je bila kažnjenja sa 50.000 evra zbog incidenata pre evroligaške utakmice sa Galatasarajem u Istanbulu kada je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

Žalbeno veće je u svom obrazloženju konstatovalo da disciplinski sudija Evrolige Patrik Grandžan nije dobro analizirao sve okolnosti na osnovu kojih je doneo svoju odluku.

Iako je delimično usvojena žalba, u Crvenoj zvezdi ističu da nisu zadovoljni i tako smenjenom kaznom.

"Iz svih dokaza koji su predočeni potpuno je jasno da Crvena zvezda ne snosi bilo kakvu odgovornost za tragičan događaj u Istanbulu. Iz tog razloga Crvena zvezda će se u narednom periodu žaliti sledećoj instanci na ovakvu odluku koju ne smatra pravednom', navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo Zvezda je, kako se dodaje, ostalo pri svom predlogu koji je predočen čelnicima Evrolige, da sav prihod od kazni koje su u obavezi da plate Galatasaraj i Crvena zvezda bude prosledjen porodici Marka Ivkovića.

"Evroliga je načelno prihvatala ovaj predlog, ali se tek očekuje zvanična potvrda Borda Evrolige. Podsećamo da je Galatasaraju odbijena žalba tako da je klubu iz Istanbula podvrdjena kazna po kojoj je, osim igranja tri utakmice bez prisustva publike, u obavezi da plati i 100.000 evra", navodi se u saopštenju Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke