Evroliga rekla poslednju reč u sukobu sa FIBA!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.03.2016.
19:47
Izvor: Sportske.net

Otvorenim pismom za javnost Evroliga je rekla poslednju reč u sukobu sa FIBA i poslala poruku da pretnje sankcijama neće uticati na odustajanje od organizacije Evrokupa.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) u ponedeljak je obelodanila zvanični dokument u kojem je zapretila sankcijama za nacionalne Saveze čiji klubovi budu uzeli učešće u Evrokupu.

Tim povodom danas je reagovala i Evroliga koja je u otvorenom pismu za javnost stavila tačku na višemesečnu debatu sa FIBA i poručila da ucene i pretnje neće uticati na realizaciju zacrtanih ciljeva.

U otvorenom pismu za javnost Evroliga navodi da je FIBA počela da krši ranije dogovore uvođenjem novog kalendara takmičenja za nacionalne timove, a agresivnost je porasla u novembru 2015. godine.

Evroliga je u otvorenom pismu rekapitulirala dešavanja iz minulog perioda, konstatovala da je FIBA nasilnim metodama pokušala da privoli klubove u Ligu šampiona, a poenta čitavog pisma sažeta je u poslednja dva pasusa.

"Evroliga i klubovi mogu samo da izraze žaljenje i razočaranje činjenicom da FIBA ne želi da rešava probleme dijalogom već sankcijama. Evroliga i njeni klubovi nastaviće da rade na svojim projektima uprkos pretnjama FIBA uz nadu da će nacionalni savezi imati u vidu da klubovi predstavljaju sportsku bazu i kao takvi imaju pravo na slobodu u izboru takmičenja.

Fokus i obaveza Evrolige je da nastavi da upravlja takmičenjima i učini ih što boljim za svoje navijače, a nije joj u interesu da se bavi otvorenim debatama oko ove nenormalne situacije. Od danas ćemo zastupati isključivo mišljenje iz ovog pisma i ulagati napore da unapredimo takmičenje u Evroligi i Evrokupu
" navodi se u pismu "Euroleague Basketball".

Podsećamo da je FIBA u ponedeljak pokrenula svoje takmičenje pod imenom Liga šampiona, pa sada ostaje da vidimo kako će klubovi koji ne igraju Evroligi rešiti novonastali problem i hoće li igrati u LŠ ili u Evrokupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke