Evroliga reagovala na skandal u Istanbulu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 19.12.2015.
17:34
Izvor: Sportske.net

Čelnici najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi reagovali su na sramne scene iz Istanbula gde su igrači Darušafake i Makabija nesportskim sredstvima pokušavali da dođu do cilja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Mnogo prašine podiglo se nakon evroligaškog duela Darušafake i Makabija iz Tel Aviva koji je u četvrtak odigran u Istanbulu. Međusobni susret dva pomenuta tima odlučivao je ko će u TOP 16 fazu Evrolige s tim što je Makabi morao da dobije sa više od 11 poena razlike da bi ostvario taj cilj.

Sigurni smo da ste već upoznati sa time šta se dogodilo u poslednjem minutu utakmice, a bruka iz Istanbula izazvala je reakciju čelnika Evrolige.

Predstavnici najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi obratili su se Tehničkoj komisiji FIBA i zatražili promenu pravilnika kako u budućnosti ne bi ponovo došlo do sramotnih scena.

Ukoliko predlog čelnika Evrolige bude usvojen u buduće poeni postignuti u produžetku ne bi uticali na plasman na tabeli grupne faze.

Podsećamo da su košarkaši Makabija pri rezultatu 65:65 pokušali da odvedu utakmicu u produžetak kako bi u dodatnih pet minuta pokušali da ostvare željenu razliku i plasiraju se u TOP 16 fazu.

Na ovakvu igru pristali su i igrači Darušafake koji su se potrudili da povedu sa "pola koša" a onda su namerno promašivali jer Makabi u takvoj situaciji nikako nije mogao da dođe do nerešenog ishoda.

Evroliga razmatra promenu pravila zbogsramotnih scena sa meča Darušafaka - Makabi Tel Aviv!

Posted by Košarkaške vesti on субота 19. децембар 2015.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 19.12.2015
19:31

Ne razumem sta ej ovde sporno, Makabi gubi sa 11 poena prvu utakmicu i ovu igra slabije kad vide da ne mogu pobediti oni idu na produzetke kako bi amo ostvarili tu pobedu, nasta ovi samo odgovaraju kao ok, moze i tako, i iskoristili greske Makabiaj koji je namerno igrao da bude nereseno, sramotno je kak osu krenuli da igraju igraci Makabija ali realno st asudrugo mogli, a ovi su smo odgovorili i iskoristili to. Bilo kakva pormena pravila moze ubiti neko uzbudjenje u drugim utakmicama, ili oc ed auvedu remi u basketu?

avatar
Saturday, 19.12.2015
18:40

Meni je ovo bilo više smiješno nego sramotno.. Dosta često igrač namjerno promaši bacanje da bi uhvatio loptu i postigao koš za 2 ili 3.. Ovo i nije mnogo drugačije..