Evroliga poziva Saveze na pobunu: ''Nemojte ćutati, podržite svoje klubove!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.04.2016.
13:20
Izvor: Sportske.net

Posle najnovijih odluka iz FIBA, usledila je i konkretna reakcija iz Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

I dok su nacionalni košarkaški savezi brojnih evropskih zemalja u velikom problemu posle odluke FIBA o isključenjima sa Evropskog prvenstva 2017, ljudima u Evroligi je ovakvo ponašanje FIBA - smešno.

Tim povodom, pres-služba Evrolige se oglasila podrškom, ali i jasnom porukom Savezima, uz savet kako da reaguju posle najnovije odluke iz FIBA.

''Veoma smo iznenađeni odlukom FIBA da uvede sankcije nacionalnim federacijama zbog neuspelog pokušaja da pokrene svoj projekat (Liga šampiona).

Smešno je da se uvode sankcije zbog toga što federacije nisu mogle da nateraju klubove da prihvate projekat FIBA, suprotno njihovoj volji.

Nadamo se da nacionalni savezi neće ćutati i da će braniti svoje klubove. Oni to moraju da učine'',
navodi se u saopštenju, a koje je prenela ruska agencija TASS.

Podsetimo, jedna od zemalja čija je košarkaška reprezentacija izbačena sa Evrobasketa 2017. je i Srbija, a narednih dana videćemo na koji način će reagovati i KSS.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nekros77
Sunday, 17.04.2016
19:22

Partizan je zasad odlucio ostati uz EL tj EK kao i Zvezda! Cedevita i Zadar takodje, makar ih Hrvatski kosarkaski savez (citaj HKS u nastavku) suspendovao! Sa druge strane Cibona (koja i onako nema sanse za EK), ostaje uz FIBU LS! Igokeaa za sad uz ULEB! I ULEB ucenjuje ali ne bas tako drasticno, mada oni ucenjuju klubove ne reprezentacije toliko, mada mogu da zabrane igracima koji igraju u timovima koji nastupaju u njihovim takmicenjima da igraju za svoje reprezentacije ako se klubovi okrenu ka FIBI! U ovakvim okolnostima nalazimo se (i to ne samo mi) izmedju cekica i nakovnja, gde svaki dan kako im se digne mogu da nas zajebavaju, prete, ucenjuju i suspenduju! Meni licno ne pije vodu izjava Nebojse Covica da je Dejan Bodiroga koji se nalazi u FIBi glasao da nas izbace, mislim da je to prosto neverovatno i ako je to istina onda ne znam! Sta ce od ovoga svega biti pojma nemam! Sad je sve na savezima i klubovima, ali prvi koji treba da sednu za sto i da ovo rese jesu ULEB I FIBA! Nama ostaje da cekamo! Mnogi su govorili ranije da to nije njihov sukob nego treba da mi sami da se opredelimo a kako da se opredelimo kad uvek gubis bilo gde da se okrenes i opredelis! Kazu treba ULEB da sam organizuje EP i SP, ali kako na Olimpijadu posle kad FIBA i FIBA SVET koja je krovna i najvisa instanca koja o tome odlucuje?! Neki govore treba sve odbiti ali time pa najvise gubimo i bice kao po sankcijama 90tih!

avatar
kizito
Sunday, 17.04.2016
16:48

A sta oni ne pomognu u pobuni? Da li oni mogu makar nesto da nam garantuju kad vec pozivaju na pobunu? Da li mogu da nam garantuju ucesce u Riju?Siguran sam da ne mogu.FIBA jeste katastrofa ali...

avatar
Sunday, 17.04.2016
14:53

Ne znam ko mi je ogavniji, da li €L gde pravda za siromašne klubove ne postoji kako na terenu tako i van ili FIBA Evrope koja pokušava ucenama i prinudama, a ne boljim uslovima da pobedi €L. I zbog jednih i zbog drugih trpi košarka.

avatar
Paisley is back
Sunday, 17.04.2016
16:41

Ako malo bolje razmisliš, upravo ta €L predstavlja kraj evropske košarke i početak druge po jačini razvojne lige za nba.