Evroliga ponovo kaznila Zvezdu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.01.2015.
15:01
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom suočen je sa novim sankcijama od strane Evrolige zbog istupa navijača na susretu sa Real Madridom ali i zbog uklanjanja stolica sa tribina tokom meča sa Olimpijakosom.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije i jedini predstavnik naše zemlje u TOP 16 fazi Evrolige još jednom se našao na udaru disciplinskih organa Evrolige zbog ispada navijača.

Evroliga je ovoga puta kaznila Crvenu zvezdu Telekom sa 6.500 evra i to po dva osnova, a zbog dešavanja na mečevima sa Olimpijakosom i Real Madridom.

Zbog uklanjanja stolica iz dela partera B u "KombankAreni" tokom meča sa Olimpijakosom Zvezda je kažnjena sa 1.500 evra, dok je zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren na meču sa Real Madridom izrečena kazna u iznosu od 5.000 evra.

U dopisu koji je stigao iz sedišta Evrolige posebno je istaknuto da je od 2012. godine Zvezda čak 12 puta novčano kažnjavana zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su ubacivali tvrde predmete na teren, koristili lasere i to  u ukupnom iznosu od 68.000 evra.

"Evroliga je još jednom izričito naglasila da više neće tolerisati ovakav način ponašanja i još jednom upozorila da ukoliko se slični incidenti budu ponovili Crvena zvezda Telekom će biti suočena sa znatno oštrijim kaznama koje bi osim novčane sankcije obuhvatale i igranje pred praznim tribinama" navodi se na sajtu KK Crvena zvezda Telekom.

Zbog svega navedenog na zvaničnom sajtu KK Crvena zvezda Telekom upućen je apel navijačima koji prenosimo u celosti:

"MOLIMO SVE NAVIJAČE CRVENE ZVEZDE DA NAVIJAJU FER I SPORTSKI JER BI SVAKI I NAJMANJI INCIDENT MOGAO DA IMA NESAGLEDIVE POSLEDICE ZA KLUB. U INTERESU BRIGE I OPŠTEG DOBRA KOJE SVI ZAJEDNO ŽELIMO KLUBU OD NAVIJAČA OČEKUJEMO DA SE SUZDRŽE OD UBACIVANJA BILO KAKVIH PREDMETA NA TEREN, UPOTREBE LASERA, ILI PIROTEHNIČKIH SREDSTAVA.

PRVA NAREDNA UTAKMICA KOJU CRVENA ZVEZDA IGRA U EVROLIGI NA DOMAĆEM TERENU JE PROTIV GALASARAJA 16. JANUARA. TO ĆE ZA SVE NAS BITI VELIKI ISPIT JER ĆE ZBOG NEMILIH DOGAĐANJA U ISTANBULU 21. NOVEMBRA 2014, KOMBANK ARENA BITI POD POSEBNOM LUPOM ČITAVE EVROPE. NE DOZVOLITE DA ZBOG EMOTIVNIH I NEPROMIŠLJENIH REAKCIJA NA KRAJU ISPAŠTA KK CRVENA ZVEZDA
" stoji u apelu.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras igraju utakmicu drugog kola TOP 16 faze a protivnik će im biti aktuelni šampion Evrope Makabi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke