Evroliga ''dobro pamti sve''! Sale: ''Taj šut mi je obeležio karijeru!''

Autor: Darko Mitrović
petak 17.03.2017.
21:55
Izvor: Sportske.net

Iako do 25. godišnjice Partizanove evropske titule i nezaboravne Đorđevićeve trojke protiv Huventuda ima još mesec dana, Evroliga je požurila da podseti mlađe naraštaje kakav je kao igrač bio naš Sale Nacionale, sa akcentom na to finale iz '92.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Evroliga je juče na svom zvaničnom sajtu objavila tekst posvećen Aleksandru Đorđeviću, konkretno njegovoj pobedonosnoj trojci u Istanbulu 1992, kada je Partizan savladao Huventud sa 71:70 i ostvario najveći uspeh u klupskoj istoriji - titulu prvaka Evrope.

Četvrt veka kasnije, Evroliga podseća da je ''tokom svojih igračkih dana i slavne karijere koja je trajala više od 20 godina, Aleksandar Đorđević izgradio košarkaško ime time što je pogađao odlučujuće poene u najvećim utakmicama".

Tim rečima počinje tekst o Saletu, uz opasku da on i dan danas ima najviše fanova među pristralicama Partizana sa kojim je pre 25 godina postao prvak Evrope.

"Nikada nisam osetio ništa bolje od te noći u Istanbulu. Imao sam 25 godina, već sam bio iskusan igrač, osvajao sam titule i sa klubovima i sa reprezentacijom, ali mi je taj šut obeležio i karijeru.

Oduvek sam preuzimao odgovornost, neki šutevi su ušli, neki nisu, ali je bilo daleko više radosti nego razočaranja.

Zamišljali smo baš takve utakmice kao deca, vreme ističe, a pogodak nam donosi pobedu. Svi su na nogama, vlada opšte ludilo... Imao sam sreće da mi se snovi ostvare'', objašnjava Đorđević, a prenosi sajt Evrolige.

Naravno, ovo je još jedna prilika da se podsetimo legendarnog Saletovog pogotka u Istanbulu...

--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Saturday, 18.03.2017
00:31

Ja kao navijac Zvezde sam se instinski radovao ovom uspjehu, i dan danas se najezim kad pogledam ovaj snimak. Kad samo covek pogleda kolika je sila bila bivsa juga u kosarci dovoljno je pogledati listu evropskih sampiona u tom periodu. Zaomi je sto navijaci partizana ne dozivljavaju isto Zvezdinu titulu u fudbalu kao ja ovu Partizanovu u kosarcu, nego oni jos pronalaze nacine da je osporavaja, a zapravo je i u tom razlika

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Saturday, 18.03.2017
12:47

Свако ко каже да не би констатовао исто што и ми кад бисмо ми тако освојили Куп европских шампиона, не говори истину, а исто важи и за ватерполо '13. Друго, фудбал је далеко већи изазов него кошарка, данас још више него пре 25-26 година. Нема потребе да се налазите увређенима, та титула јесте ваша, регуларно је освојена и без икакве помоћи судија што је и најважније ако не и једино важно у неку руку, неће вам пасти круна са главе ако прочитате да нису играли Енглези и Холанђани, то је чињеница и то не може да промени нико од нас...

avatar
Saturday, 18.03.2017
16:20

Činjenica je da se ni u UEFA nije setila da u svom promotivnom spotu KEŠ navede pobednika 1991, a €L pamti 1992. i Partizana kao šampiona Evrope. Mislim da činjenice ne bi trebale da budu uvredljive.

avatar
Saturday, 18.03.2017
14:38

niko ziv ne osporava Evropsku titulu koju je osvjila Zvezda u fudbalu ... bar ja ne poznajem nikog ko osporava ... poznajem nekoliko ljudi koji su isli u Bari na utakmicu ali oni nisu ljubitelji Terzica , Covica i ostalih persona koje se velicaju ... zbog ovog drugog ne navijaju jer je stvorio vestacki klub koji je ugasio njihov klub za koji su decenijama navijali ...

avatar
Friday, 17.03.2017
23:31

nekima je legenda Sale internacionale a nekima Nebojsa iz Zeleznika ... toliko , pametnom dosta

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 17.03.2017
23:11

-Nemojte se ljutiti sto sam zacutao za trenutak- Antologijska recenica, eh. Za to vreme PARTIZAN i dalje kida i u vaterpolu, sta bre znaju deca ko su tamo neki Jug, Primorje i Mladost...

avatar
Friday, 17.03.2017
23:06

Сале је као играч био посебан, ван терена врло хуман, као селектор нас је вратио на место које нам припада... ако је и као тренер клубова по Европи мало слабији - то је мање битно. :)

avatar
Black&White
Friday, 17.03.2017
23:02

SALE HVALA TI ... PEVAJU TI GROBARI !!!!