Evrokup - Žreb u ponedeljak, ko će u grupu sa Partizanom?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.09.2014.
19:22
Izvor: Sportske.net

Skori početak nove košarkaške sezone donosi sa sobom i žreb za sastav grupa u Evrokupu u kojem će Srbija ove godine imati jednog predstavnika u prvoj fazi takmičenja.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/AV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/AV

Povezane vesti

Nakon što večeras padne odluka o tome koji će se tim poslednji priključiti grupnoj fazi Evrolige, spisak od 36 učesnika Evrokupa biće kompletiran a samim tim sve će biti spremno za predstojeći žreb.

Žrebanje sastava grupa za Evrokup biće obavljeno u ponedeljak, 29. septembra u Barseloni, a Srbija će na tom žrebu imati samo jednog predstavnika, beogradski Partizan NIS.

Nova sezona u Evrokupu donosi nam jednu veliku promenu, tu što će broj klubova učesnika biti redukovan na 36 od kojih sedam stiže iz kvalifikacija za Evroligu.

Već sada je jasno da će se ranije poznatim učesnicima priključiti Zelena Gora, Nimbruk, Hapoel Jerusalim, Ostend, Riga i Strazbur, dok će poslednji učesnik grupne faze Evrokupa biti poraženi iz večerašnjeg duela Uniksa i Asvela.

Uoči žreba klubovi će biti razmešteni u dve regionalne konferencije a u prvoj fazi takmičenja formiraće se šest grupa sa po šest ekipa. Prva faza takmičenja počinje 14. oktobra i traje 10 nedelja, dakle do 17. decembra.

Četiri najbolje ekipe iz svake grupe nastavljaju takmičenje u Last 32 fazi koja počinje 6. januara. Pre početka Last 32 faze u takmičenje se uključuju osam timova koji ne izbore plasman u TOP 16 Evrolige pa nije nemoguće da Srbija od toga trenutka dobije dva predstavnika.

Eliminaciona faza takmičenja igra se od 3. marta i traje do 29. aprila kada je na programu druga utakmica finala Evrokupa. Šampion će obezbediti plasman u Evroligu u sezonu 2015/2016 čime je takmičenje dobilo na značaju.

Spisak potencijalnih rivala KK Partizan NIS biće skraćen u ponedeljak a do tada crno-beli "mogu da biraju" između sledećih timova:

Evrokup 2014/2015
- Artland Dragons (Nemačka), Balonćesto (Španija), Banvit (Turska), Šarlroa (Belgija), Bešiktaš (Turska), Bamberg (Nemačka), Budućnost (Crna Gora), Saragosa (Španija), Kantu (Italija), Nimbruk (Češka), Asesoft (Rumunija), Oldenburg (Nemačka), Ređo Emilija (Italija), Hapoel Jerusalim (Izrael), Gran Kanarija (Španija), Dižon (Francuska), Himki (Rusija), Krasni Oktobar (Rusija), Lijetuvos Ritas (Litvanija), Lokomotiva Kubanj (Rusija), PAOK (Grčka), Pariz Levalo (Francuska), Pinar Karšijaka (Turska), Nanci (Francuska), Zelena Gora (Poljska), Strazbur (Francuska), Solnok (Mađarska), Telekom Bon (Nemačka), Ostend (Belgija), Olimpija (Slovenija), Riga (Letonija), Ventspils (Litvanija), Vritus Rim (Italija), Zenit (Rusija).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke