Evrokup menja format zbog odustajanja?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.09.2016.
15:01
Izvor: Sportske.net

Čelnici kompanije "ECA" razmatraju mogućnost promene formata drugog po kvalitetu evropskog takmičenja kako bi na taj način rešili problem nastao odustajanjem Partizana, Zelene Gore i AEK-a.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Manje od mesec dana ostalo je do početka drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Evropi a čelnici kompanije "ECA" još uvek nisu rešili problem popunjavanja upražnjenih mesta u Evrokupu.

Problem je nastao kada su italijanski klubovi odlučili da se povuku iz takmičenja ali je "požar ugašen" tako što su naknadno upućene pozivnice Litkabelisu (Litvanija), Volgogradu (Rusija), MZT-u (Makedonija) i Fuenlabradi (Španija).

Nedugo zatim, zbog pretnje koje su uputili nacionalni Savezi, od takmičenja su odustali Partizan NIS (Srbija), Stelmet Zelena Gora (Poljska) i AEK Atina (Grčka).

Premda su u kompaniji "ECA" razmatrali mogućnost da pronađu tri nova učesnika i popune novonastalu prazninu, pa je tako i FMP Železnik podneo kandidaturu za igranje u Evrokupu, realnija je opcija promene formata.

Činjenica je da nema mnogo vremena a jedno od rešenja je da dođe do promene formata i da još jedan klub bude izbačen kako bi takmičenje brojalo 20 klubova raspoređenih u četiri grupe po pet ekipa.

Ukoliko bude povučen ovakav potez Srbija bi definitvno ostala bez učesnika u Evrokupu ali bi i jedan od klubova koji trenutno računaju na učešće postao kolateralna šteta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke