Evrokup - Lijetuvos vs Partizan 92-65 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.10.2014.
18:29
Izvor: Sportske.net

Posle 13 godina u Evroligi, ekipa Partizana večeras počela takmičenje u Evrokupu. Na startu - ubedljiv poraz.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

U odnosu na dosadašnje mečeve u ABA ligi od početka sezone, trener Partizana Duško Vujošević imaće i još jednog novajliju na raspolaganju. To je Andreja Milutinović, koji je start sezone propustio zbog povrede.

PRVA ČETVRTINA

Počelo je trojkom Gečevicijusa, uzvratio je Milutinov sa distance, ali crno-beli opet ne uspevaju da se odbrane - 5-2 za domaće.

Ipak, ubrzo prva trojka i za Partizan - pogodio ju je mladi Vanja Marinković za izjednačenje, da bi Kavaliuskas ponovo vratio prednost na stranu Lijetuvosa.

Usledilo je par promašaja na obe strane, a onda pet vezanih poena Orelika Gedeminasa za 12-5 u korist domaćih.

Slaba igra Partizana u odbrani. Posle novih poena Milutinova, na drugoj strani lako poentira i kavaliuskas, pa je na sredini prve deonice rezultat 14-7 za Lijetuvos.

Usledila je dobra minijatura Tepića, njegovih pet vezanih poena, pa onda trojka Daloa, i Partizan hvata priključak - 17:15.
 
Ali, i dalje nema Partizan rešenja u odbrani - trojka Majka Mozera za 20-15. I to nije sve, tek što su se približili domaćinu, usledila je nova serija Lijetuvosa, pa posle nove trojke Mozera, rezultat je već 25-15 u korist Litvanaca.

U finišu prve četvrtine, crno-beli već imaju osam izgubljenih lopti u napadu, a na ulasku u poslednji minut ovog dela igre, konačno dobra odbrana Milutinovića, koji je istrčao kontru i odlično je realizovao za 28-19.

Na kraju, posle prvih deset minuta, rezultat je 30-21 u korist Lijetuvos Ritasa.

DRUGA ČETVRTINA

Ni na startu druge deonice slika na parketu se nije promenila, domaći i dalje održavaju ubedljivu prednost i još je i uvećavaju, 36-23 posle dva i po minuta igre u ovom periodu.

Sve teže crno-belima ide i u napadu, ostaju bez rešenja, nižu se njihove izgubljene lopte, pa je posledica svega činjenica da Litvanci rutinski održavaju prednost - 38:25 na polovini druge deonice.

Ni u narednih pet minuta do poluvremena nije bilo boljitka u igri Partizana, a prednost Lijetuivosa se popela i na ''plus 18'' - 47:29, posle prvog poluvremena.

TREĆA ČETVRTINA

Na startu drugog poluvremena, Litvanci dolaze i do 20 poena razlike, Partizan ni izbliza ne deluje kao ekipa koja bi mogla da napravi neki preokret. Ali, nadajmo se da grešimo...

I konačno jedan dobar period igre Partizana. Posle 61-40 za domaće, crno-beli su ušli u seriju od 8-0, predvođeni Andrićem, Murićem i Gagićem - 61-48.

Ipak, više od ovoga Partizan nije uspeo do kraja treće četvrtine, pa se u poslednjih deset minuta ušlo rezultatom 70-54.

ČETVRTA ČETVRTINA

Pobednik je, nažalost, ovde praktično već rešen, Litvanci i dalje ubedljivo vode - 74:56 posle tri minuta igre u poslednjoj četvrtini.

Usledio je tajm-aut Duška Vujoševića, ali boljitka nema. Na sredini poslednje deonice Litvanci su ponovo sostigli maksimalnu prednost - ''plus 21'' - 81:60.

Tu se domaćin nije zaustavio, njihova serija i dalje traje, pa je već 25 poena razlike (85-60) na dva i po minuta pre kraja.

Ostalo je još da sačekamo konačan rezultat - 92:65 za Litvance.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke