Evrokup će sledeće sezone biti ''pakleno'' jak! Vraćaju se i Turci!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.03.2017.
20:48
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo i definitivan poraz FIBA u ''ratu'' sa kompanijom EKA, ili će uslediti nove pretnje suspenzijama?

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Prošlogodišnja uslovljavanja od strane FIBA nisu imala željeni efekat. Sve više onih koji su prošlog leta strepeli od suspenzije i pod pritiskom odustajali od takmičenja u Evrokupu, sada već uveliko najavljuju povratak u ovo takmičenje.

Kako sada stvari stoje, naredne sezone će u Evrokupu igrati i italijanski i francuski klubovi, a danas je i iz Turske najavljeno da će se njihovi klubovi takođe vratiti u pomenuto takmičenje, koje će se tako po kvalitetu značajno približiti Evroligi.

Za očekivati je da se i jedan naš predstavnik nađe u toj konkurenciji, a povratak turskih klubova najavio je generalni koordinator turskog saveza Omer Onan u izjavi za ''Eurohoops''.

''Znamo da Darušafaka želi da igra Evroligu, ali će to biti teško ako i dalje bude 16 učesnika. Galatasaraj je ove godine igrao EL zbog osvajanja EK prošle godine. Ako format ostane isti, ni on neće igrati opet. Mislim da ova dva kvalitetna tima imaju pravo na izbor. Mi smo protiv bilo kakvog nametanja.

To važi i za ULEB i za FIBA.

Ako Darušafaka bude želela da igra u Evrokupu, nećemo moći da ih odbijemo. Niko to nije mogao da uradi u Španiji, Rusiji i Litvaniji. Takvo nametanje ne sme biti moguće ni u Turskoj, osim ako ne bude zajednička odluka'',
izjavio je Onan.

Podsetimo, Turska ove sezone u Evroligi ima četiri predstavnika (Fenerbahče, Efes, Darušafaka i Galatasaraj), uz još tri ekipe u FIBA Ligi šampiona (Bešiktaš, Banvit, Karšijaka), dok je Ušak ispao u kvalifikacijama za ovo takmičenje.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 13.03.2017
21:50

Ostadosmo samo braca Grci i mi, a na kraju cemo ostati samo mi genijalci...