Evo kako izgleda ekipa kragujevačkog Radničkog - Rusi prvi rival u ''Jezeru''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 25.09.2017.
21:14
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

Selekcija još nije završena, očekuje se još pojačanja.

kkkradnicki.com
kkkradnicki.com

Povezane vesti

Vrhunska klupska košarka polako se vraća u Kragujevac. Najzaslužniji za to je naš proslavljeni reprezentativac Nikola Lončar, koji je par godina unazad na čelu Radničkog.

Kao što znate, Kragujevčani će se u novoj sezoni takmičiti u Košarkaškoj ligi Srbije, umesto kruševačkog Napretka, a ekipu Radničkog će sa klupe predvoditi novi trener Zoran Todorović, selektor Univerzitetske reprezentacije i bivši strateg Smedereva, Proletera, Pelistera.

U intervjuu za klupski sajt, on je najpre objasnio kako je došlo do saradnje sa Kragujevčanima.

''Prvi put sam bio u kontaktu sa Lončarom kada je i pokrenut ovaj klub, pre dve godine. Od početka je bilo ideja da se u Kragujevcu igra najviši rang. Prepoznao sam volju i želju da Nikola i saradnici vrate vrhunsku košarku u Kragujevac. Tada sam bio u Smederevu, ali nismo mogli da krenemo sa saradnjom iz proceduralnih razloga.

Tokom ovogodišnje Univerzijade smo obnovili kontakt, a pošto je reprezentaciju pratilo mnogo problema, bio sam pretrpan obavezama, preumoran. Iskreno rečeno, bez prave energije kojom bih bio sposoban da odgovorim na zahteve, klubu je potreban svež čovek.

Ali, pošto sam od onih koji ne mogu da žive bez košarke, a u njoj pronalazim životnu energiju, kada se završilo pražnjenje kroz koje sam prošao, rešio sam da dođem u Kragujevac. Uz Lončara, Nikola Glišović je tu bio bitan motivator da uđem u ovaj novi poduhvat'', otkriva Todorović.

Sezona počinje 14. oktobra, ali kragujevačka publika će ekipu Radničkog na delu moći da vidi već u sredu 27. septembra od 19 časova, kada će Radnički imati veoma jaku proveru u svom ''Jezeru'', protiv ruskog Spartaka iz Sankt Petersburga, koji je svojevremeno već gostovao u Kragujevcu, u vreme kada je Radnički igrao u Evrokupu.

Radnički još uvek nije formirao kompletnu ekipu za novu sezonu, a trener Todorović je detaljno objasnio na koje igrače može da računa u ovom trenutku.

''U kratkom roku uradili smo što smo mogli. Povukao sam dvojicu igrača iz reprezentacije, najpre plejmejkera Strahinju Jovanovića iz OKK Beograd (1996). Upoznao sam ga kao dobrog organizatora i voljnog da napreduje, smatram da je rešenje za nas.

Na pozicijama 2 i 3 novo ime je Vuk Karadžić (1996), igrač koji je bio kod mene u Smederevu, važi za dobrog šutera. Sledeći novajlija je Nikola Pavlović (1996), pokriva pozicije 3 i 4, a došao je takođe kao željan daljeg dokazivanja. Za poziciju 4 doveli smo Vasilija Ćurčića (1991), rođenog Kragujevčanina, dolazi nam sa kanadskog koledža.

Dobro se snalazi u niskom postu, fizički je dominantan, dobar je šuter, treba nam kontinuitet u njegovoj realizaciji.

Tragamo za još jednom dobrom "četvorkom".

U ekipi imamo rešenja za poziciju 5 - tu su Ivan Demčešen (1991) i Mihailo Todorović (1995). Pojačanje će biti ako ostane Kragujevčanin Nikola Vasojević (1986), igra kao "kombo" na poziciji 1 i 2. Odličan je radnik, takav nam treba. Može da se ispreči angažman u inostranstvu, sačekaćemo da ozvaničimo da je "naš" i dalje.

Dakle, imamo trojicu potpuno novih igrača koji mogu da igraju od prvog kola, a ostali da se priključe nadalje. Tokom sezone ostaje nam samo jedno mesto za zamenu igrača, što će da bude naš hendikep, ostale ekipe moći će da menjaju po četiri igrača u sezoni.

Od Kragujevčana koji su već nosili dres KKK Radnički u fokusu su nam pre svih Đorđe Milosavljević, Aleksa Vasilić, Aleksa Ristić, Luka Tomašević... Podudara nam se odnos prema mladim igačima iz grada, i klub i ja smatramo da neki "klinci" na koje može da se računa u budućnosti treba da budu praćeni, a moje je da im ukazujem priliku kad god mogu, kalićemo naše juniore i kadete.

Bićemo pažljivi u konačnom odabiru sastava jer moramo da se staramo i o budžetu, da se držimo zadatih okvira, uz očekivanja da će biti stabilno finansiranje, za šta se klub takođe sprema na drugim nivoima organizacije'', izjavio je Todorović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 25.09.2017
22:42

'Ајмо момци, срце на терен па ако да Бог да гледамо српску кошаркашку елиту на пролеће у хали Језеро !