Eurobasket - Spektakl već na startu, Srbi na Špance!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.12.2014.
18:56
Izvor: Sportske.net

Posle današnjeg žreba grupa, objavljen je i raspored mečeva prve faze takmičenja na Eurobasketu u Francuskoj.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Kako smo i objavili, reprezentacija Srbije nalazi se u ubedljivo najjačoj, Grupi B na Eurobasketu 2015, a nedugo posle žreba, potvrđen je i raspored mečeva našeg nacionalnog tima na ovom takmičenju.

I već u prvom kolu, ''Orlovi'' će se nameriti na prvog favorita grupe i jednog od glavnih kandidata za titulu - selekciju Španije! Taj duel je na programu prvog dana šampionata, 5. septembra i to će svakako biti najzanimljiviji meč, pravi derbi na startu Eurobasketa.

Dan kasnije, 6. septembra, rival Srbiji biće selekcija Nemačke. Sledi dan pauze, pa duel sa autsajderom grupe, reprezentacijom Islanda.

U pretposlednjem kolu, 9. septembra, Srbija će se sastati sa Turskom, a prvu fazu takmičenja zaključiće duelom sa Italijanima, 10. septembra.

Podsetimo, sve mečeve u Grupi B, reprezentacija Srbije će igrati u Berlinu. Nastavak takmičenja, od 12. do 20. septembra, biće održan u Lilu. Finalisti će obezbediti odlazak na Olimpijske igre, a ekipe plasirane od 3. do 6. mesta izboriće učešće na kvalifikacionom turniru.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke