Erceg: "Biće teško na EP"

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.07.2015.
11:25
Izvor: Beta

Košarkaški reprezentativac Srbije Zoran Erceg ocenio je da nacionalnu selekciju na predstojećem Evropskom prvenstvu očekuje teška grupa, ali da njegovoj ekipi neće manjkati želje i motiva u borbi za medalju.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se juče u Beogradu na početku priprema za Evropsko prvenstvo koje će se u od 5. do 20. septembra u Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji.

Srbija će igrati u Grupi B u Berlinu sa selekcijama Španije, Italije, Nemačke, Turske i Islanda.

"Ostale reprezentacije će nas sad mnogo ozbiljnije shvatiti. Očekuje nas paklena grupa, ali možda to i nije toliko loše, jer bi potom u nekom ukrštanju dobili na papiru lakše protivnike. Treba dobro da se spremimo i da dobro počnemo takmičenje u grupi. Mi smo mlada, ali i iskusna ekipa, neće manjkati motiva i želje za osvajanje medalje", rekao je Erceg agenciji Beta.

Zoran Erceg dugo nije bio u nacionalnoj selekciji.

"Nije me bilo par sezona, prošle i preprošle godine sam imao velike probleme sa Ahilovom tetivom. Prošle godine sam selektoru Đorđeviću rekao da ću se odazvati pozivu, ako budem 100 odsto spreman i zdrav. Ova godina je prošla bez povreda, hvala Bogu, i naravno da sam tu", kazao je Erceg.

"Tu sam da pomognem ekipi, sad kakva će i kolika biti moja uloga... Ja ću se naravno uklopiti u to i nadam se da ću pomoći ovom timu", dodao je on.

Ercegu je nedavno istekao ugovor sa Galatasarajem i trenutno je bez kluba.

"Trenutno sam bez kluba, ostaje da vidimo u narednom periodu šta će da se desi. I ima i nema opcija, ništa za sad konkretno. Voleo bih u neki evroligaški klub, sigurno. Iskreno, o NBA još nisam razmišljao", rekao je bivši igrač FMP-a, Olimijakosa i CSKA.

Košarkaška reprezentacija Srbije će narednih dana trenirati u Beogradu, a potom putuje za Kranjsku Goru, gde će 2. avgusta odigrati i prvu kontrolnu utakmicu protiv Mađarske.

Izabranike Aleksandra Đorđevića do početka Evropskog prvenstva očekuju i turniri u Francuskoj, Izraelu, Trofej Beograda, kao i mečevi protiv Francuske i Slovenije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan123
Thursday, 16.07.2015
14:54

Tesko ali tako je ljepse mozemo svakog da dobijemo

avatar
lakipfc
Thursday, 16.07.2015
11:48

Negde sam procutao da je jako blizu Reala,fantastucno bi bilo....

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 16.07.2015
12:41

Definitivno zasluzuje takav klub. I Marjanovicu bi bilo bolje da je otisao u Barselonu, ali dobro, covek radi ono sto misli da je najbolje za njega.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 16.07.2015
18:18
avatar
lakipfc
Thursday, 16.07.2015
17:35

a i kinta ke bolja verovatno,a i izazov je,pa mozda prve sezone uzme prsten:D

avatar
Zver Memphis
Thursday, 16.07.2015
11:30
avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 16.07.2015
12:39

* Najjaci Jelena Jankovic, Dzej Dzej Okoca...

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 16.07.2015
11:30

NAPRED SRBIJA!