EP U20 - Ubedljiv poraz "Orlića"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.07.2016.
17:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije koju čine igrači rođeni 1995. godine i mlađi pretrpela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu koje se održava u Helsinkiju.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu grupne faze tekućeg Evropskog prvenstva u Helsinkiju, a prvi poraz "Orlićima" nanela je selekcija Ukrajine.

Ukrajinci su bili više nego ubedljivi pošto su do prvog trijumfa u Grupi C stigli rezultatom 90:69 (25:14, 21:20, 23:14, 21:21) dok je Srbiji ovo bio prvi poraz na turniru.


Podsećamo da su izabranici Aleksandra Bućana u subotu bili bolji od vršnjaka iz Letonije, pa posle dve odigrane utakmice u Grupi C imaju polovičan učinak.

Poslednju utakmicu u okviru grupne faze takmičenja Srbija igra u utorak protiv reprezentacije Slovenije posle čega ćemo znati sa koje pozicije "Orlići" idu u osminu finala.

Na Evropskom prvenstvu u Finskoj učestvuje 16 reprezentacija i grupna faza se igra tek da bi se odredilo ko će se sa kime sastati u osmini finala jer sve selekcije obezbeđuju plasman u eliminacionu rundu takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke