EP (U20) - Stankovićeva vodila Srbiju do polufinala!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.07.2014.
18:35
Izvor: Sportske.net

Ženska košarkaška U20 reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Italiji nakon što je u četvrtfinalu ostvarila ubedljiv trijumf nad selekcijom Letonije.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Mlade srpske košarkašice nastavile su pohod ka odličju na Evropskom prvenstvu u Italiji pošto su u četvrtfinalu preslišale vršnjakinje iz Letonije.

Reprezentacija Srbije sačinjena od igračica mlađih od 20 godina savladala je Letoniju rezultatom 79:50 (21:12, 20:20, 20:12, 18:6) i plasirala se u polufinale kontinentalnog šampionata.

Od prvog minuta naše mlade košarkašice su stavile do znanja protivnicama ko je gazda na terenu pa pobeda nije bila dovedena u pitanje ni u jednom trenutku.

Ubedljivo najbolja u redovima reprezentacije Srbije bila je Dragana Stanković koja je za 24 minuta na parketu ubacila 25 poena i tome dodala 14 skokova za "dabl-dabl" učinak.

Srbija je u svojim redovima imala još jednu dvocifrenu igračicu, bila je to Aleksandra Crvendakić koja je dodala 16 poena za našu selekciju.

Naredni protivnik reprezentacije Srbije biće selekcija Francuske koja je u četvrtfinalu savladala Slovačku rezultatom 66:61.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke