EP (U20) - Srpkinje u četvrtfinalu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.07.2014.
19:38
Izvor: Sportske.net

Mlada ženska reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto u svojoj grupi, u prvoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu u Italiji i izborila plasman u četvrtfinale.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

U poslednjem, petom kolu grupne faze takmičenja, Srpkinje su savladale reprezentaciju Holandije rezultatom 63:52 (17:14, 19:10, 19:12, 8:16) i tako osigurale prvo mesto na tabeli Grupe F, pred početak nokaut faze, odnosno četvrtfinala.

Izabranice Igora Poleneka su ovo takmičenje započele porazom od domaće selekcije Italije, ali je onda usledila serija pobeda, pa verujemo da će se ona nastaviti i u četvrtfinalu, gde će se sastati sa četvrtoplasiranom ekipom iz Grupe E, a to će najverovatnije biti Letonija.

''Igramo sve bolje i bolje, forma nam je u usponu, što naravno utiče i na samopouzdanje. Holandiji je ovo bila presudna utakmica za plasman u četvrtfinale, ali mi smo odigrali daleko borbenije sa više motiva. Početak nije bio najbolji, ali smo posle toga odigrali zaista na visokom niovu.

Kao i uvek sve je polazilo iz odbrane koje više od tri četvrtine sjajno funkcionisala. Ne razmišljajmo o protivniku u četvrtfinalu, obećavamo samo veliku borbu u kojoj ćemo pružiti maksimum''
, poručio je selektor Polenek, a prenosi zvanični sajt KSS.

SRBIJA U20: Ćorda 9, Crvendakić 13, Vidaković, Nikolić, Stepanović, Topuzović 6, Stanaćev 11, Vučković 14, Janković 10, Mandić, Stanković, Bošković.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke