EP U20 - Srbija eliminisana posle velikog preokreta Italijana!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.07.2016.
19:31
Izvor: Sportske.net

Omladinska košarkaška reprezentacija Srbije neće imati priliku da se bori za odličja na Evropskom prvenstvu u Finskoj, pošto je u osmini finala poražena od selekcije Italije.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Selekcija koju čine igrači rođeni 1995. godine i mlađi zaustavljena je u osmini finala Evropskog prvenstva koje se održava u Helsinkiju čime je ostala bez šansi da se bori za medalje.

Reprezentacija Italije savladala je Srbiju rezultatom 65:70 (17:14, 19:16, 17:13, 12:27) i tako obezbedila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva iako je tokom većeg dela susreta bila u podređenom položaju.

Izabranici Aleksandra Bućana diktirali su tempo i držali prednost sve do poslednje četvrtine koju su "Azurini" otvorili serijom 18:3 i time praktično rešili pitanje pobednika pošto naši reprezentativci nisu uspeli da se oporave od šoka.

Na dva minuta pre kraja Italija je imala šest poena prednosti (66:60) a onda je Vanja Marinković pogodio trojku kojom je Srbiju ostavio u životu. Nakon toga je Srbija stigla i do pola koša zaostatka (66:65) ali nije uspela da materijalizuje prilike koje je imala pa su Italijani ponovo napravili +3 (68:65) a potom sa slobodnih bacanja overili pobedu i plasman u četvrtfinale.

Najkorisniji pojedinac u redovima reprezentacije Srbije bio je Stefan Lazarević koji je ostvario dabl-dabl učinak od 10 poena i 12 skokova, dok je Vasilije Vučetić bio najefikasniji sa 16 poena.

"Orlići" su tako propustili priliku da uđu u četvrtfinale gde bi se sastali sa boljim iz duela Litvanije i Finske, a nakon eventualne pobede ušli bi u borbu za medalje što bi bio veliki uspeh do koji ipak ostaje samo san.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke