EP (U20) - "Orlići" gaze redom!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 11.07.2014.
21:03
Izvor: Sportske.net

Mlada košarkaška reprezentacije Srbije upisala je treću uzastopnu pobedu u grupnoj fazi EP u Grčkoj a večerašnji trijumf nad Šveđanima doneo je "Orlićima i siguran plasman u narednu rundu takmičenja.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Mladi reprezentativci Srbije nastavili su pobedonosnu seriju na Evropskom prvenstvu u Grčkoj novim trijumfom u okviru trećeg kola grupne faze takmičenja.

Pred izabranicima selektora Mijatovića večeras je pala i selekcija Švedske koju su "Orlići" tukli ubedljivim rezultatom 75:49 (20:13, 13:17, 15:8, 27:11) čime su overili i plasman u narednu rundu takmičenja.


Srbiju su do treće vezane pobede na turniru koji se održava na Kritu vodili Nikola Rebić sa 18 i Ognjen Jaramaz sa 15 poena a dvocifren učinak ostvarili su još Nikola Janković (11 pts) i Marko Tejić (11 pts).

Do kraja takmičenja u grupi "B" Srbija će se još sastati sa selekcijom Nemačke u subotu od 19 časova i 15 minuta što će biti dobra prilika da se upiše četvrta pobeda i sa besprekornim skorom okonča prva faza takmičenja.

Mlada reprezentacija nastaviće takmičenje u novoformiranoj grupi "E" u kojoj će pored tri prvoplasirane ekipe iz grupe "B" igrati i tri najbolja sastava iz "A" grupe u kojoj se nalaze Grčka, Velika Britanija, Litvanija, Mađarska i Letonija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke