EP (U18) - Sa Turcima za trofej!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.08.2014.
23:24
Izvor: Sportske.net

Juniorska reprezentacija Srbije sastaće se sa selekcijom Turske u finalu EP za igrače do 18 godina.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

U finalu Evropskog prvenstva za juniore koje se održava u Turskoj gledaćemo duel domaće selekcije i reprezentacije Srbije.

"Orlići" su u prvom polufinalu bili bolji od Grčke dok je domaćin Evropskog prvenstva u drugom polufinalnom meču savladao naše severozapadne komšije Hrvate.

Turska je slavila rezultatom 74:67 (16:18, 15:12, 21:18, 22:19) a junak pobedničke reprezentacije bio je Ege Arar koji je sa dabl-dabl učinkom predvodio svoj tim na putu do finala.


Arar je ubacio 14 poena i ostvario 10 skokova a na drugoj strani briljirao je Marko Arapović, buduća zvezda hrvatske košarke, momak koji je večeras postigao 18 poena, ostvario 9 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte.

Raspoloženi Arapović nije bio dovoljan "Kockastima" da se domognu finala pa ćemu u nedelju od 19 časova i 45 minuta po srednjeevropskom vremenu gledati Srbiju i Tursku u borbi za trofej.

Podsetimo da je Srbija u grupnoj fazi takmičenja ubedljivo savladala Tursku ali se može reći da se domaćin štedeo u tom susretu i birao lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke