EP U18 - Revanš "Furiji" u nesuđenom polufinalu

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 01.08.2015.
17:13
Izvor: Sportske.net

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije revanširala se Španiji za poraz u grupnoj fazi takmičenja ali će to biti slaba uteha pošto je trijumf ostvaren u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta umesto u polufinalu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije koju čine mladići starosti do 18 godina savladala je selekciju Španije u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Srbija je slavila rezultatom 90:76 (21:21, 28:21, 16:16, 25:18) čime se revanširala Špancima za poraz na startu druge runde takmičenja.

Novu fantastičnu partiju u dresu reprezentacije Srbije u subotu je pružio Vojislav Stojanović koji je bio na pragu 'tripl-dabl' učinka. Košarkaš Crvene zvezde postigao je 26 poena, ostvario 8 skokova i 10 asistencija.

Stefan Kenić postigao je 14 poena, a dvocifren poenterski učinak ostvarili su još Nikola Popović (11 pts) i Slobodan Jovanović (10 pts).

Današnji okršaj reprezentacija Srbije i Španije trebalo je da bude borba za plasman u finale ali su obe selekcije podbacile u četvrtfinalnim susretima pa su umesto polufinala igrali meč za plasman od 5. do 8. mesta.

Srbija će u nedelju odmeriti snage sa Francuskom za plasman na peto mesto čime će biti stavljena tačka na učešće na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke