EP U18 - Prvenac "Orlića"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 24.07.2015.
22:07
Izvor: Sportske.net

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvi trijumf na Evropskom prvenstvu u Grčkoj koji je ostavlja u trci za plasman u drugu fazu takmičenja.

FIBA/INTIME
FIBA/INTIME

Povezane vesti

Nakon poraza koji su doživeli na startu grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu juniorski reprezentativci Srbije uspeli su da ostvare prvi trijumf i tako ostanu u trci za plasman u drugu rundu šampionata.

Srbija je u više nego neizvesnom susretu savladala Letoniju rezultatom 67:64 (19:15, 16:15, 14:20, 19:11) pa posle dve odigrane utakmice ima polovičan učinak baš kao i ostale tri selekcije u grupi "B".

Juniorskoj reprezentaciji Srbije pripala je rezultatska klackalica pre svega zbog nešto bolje igre u poslednjoj deonici kada je sredinom četvrtine napravljena serija 7:0 za vođstvo 64:53.

Ispostavilo se, međutim, da dvocifrena prednost nije bila dovoljna da "Orlići" uvedu meč u mirnu završnicu pa je protivnik na osam sekundi pre kraja imao napad za izjednačenje koji na sreću nije iskoristio.

Na kraju su izabranici Slobodana Klipe slavili izuzetno važnu pobedu koja ih ostavlja u igri za plasman u drugu rundu takmičenja.

Najefikasniji pojedinac u redovima reprezentacije Srbije bio je David Miladinović sa 14 poena i 13 skokova, a pratili su ga Aleksandar Aranitović sa 13 poena i 3 skoka, odnosno Nikola Ćirković sa 8 poena i 11 skokova.

Reprezentaciju Letonije predvodio je Kristes Zorkis sa 20 poena, 4 skoka i 3 asistencije. Drugi najefikasniji u redovima poraženog sastava bio je Eduar Hazners (12 pts, 2 sk).

Posle dva odigrana kola u grupi "B" sve četiri selekcije imaju po jedan trijumf i jedan poraz ali Letonija ima najbolju koš razliku (+6) i zauzima prvo mesto na tabeli. Slede Crna Gora i Nemačka sa koš razlikom 0 a Srbija je četvrta zbog negativne koš razlike (-6).

U poslednjem kolu Srbija se od 19 časova sastaje sa Crnom Gorom a samo pobeda našim juniorima garantuje mesto u drugoj rundi takmičenja. U slučaju poraza neophodno je da Nemačka savlada Letoniju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke