EP U18 - "Orlići" na pragu četvrtfinala!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.07.2015.
18:03
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad selekcijom Francuske u okviru drugog kola druge runde takmičenja na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, juniorska reprezentacija Srbije došla je nadomak plasmana u četvrtfinale.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je treći trijumf na Evropskom prvenstvu u Grčkoj kojim je najverovatnije prebrinula pitanja plasmana u četvrtfinale kontinentalne smotre.

"Orlići" su u drugom kolu druge runde takmičenja savladali Francusku rezultatom 75:64 (18:19, 17:19, 23:5, 17:21) čime su praktično već obezbedili plasman u četvrtfinale.

Do trećeg trijumfa na šampionatu Evrope izabranici Slobodana Klipe stigli su zahvaljujući izuzetnoj igri u trećoj deonici duela sa Francuskom tokom koje su primili svega PET poena a postigli 23.

Na taj način "Orlići" su nadomestili zaostatak sa poluvremena a u isto vreme su napravili zalihu od 15 poena koju ni sjajni Francuzi nisu mogli da anuliraju u poslednjih deset minuta meča.

Boriša Simanić bio je ubedljivo najbolji pojedinac na meču sa 27 postignutih poena i 9 skokova, a pratio ga je Vojislav Stojanović sa 16 poena, 7 skokova i isto toliko asistencija.

Srbija je današnjim trijumfom praktično obezbedila plasman u četvrtfinale iako do kraja druge runde treba da odigra još jedan duel sa poslednjeplasiranom selekcijom grupe "E".

U slučaju trijumfa nad Češkom "Orlići" će sigurno igrati u četvrtfinalu ali bi poraz Letonije u trećem kolu grupe "E" pogurao Srbiju ka četvrtfinalu.

Ostaje naravno da se vidi sa koje pozicije u grupi će "Orlići" u četvrtfinale nakon čega će biti jasno i ko nam je naredni rival na šampionatu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke