EP U18: Novi preokret i trijumf "Orlića", slede eliminacije

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.08.2017.
16:12
Izvor: Sportske.net

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije završila je grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj trijumfom nad selekcijom Ukrajine.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije koju čine dečaci rođeni 1999. godine i kasnije upisala je drugu uzastopnu pobedu na kontinentalnoj smotri u Slovačkoj.

"Orlići" su posle pobede nad Italijom savladali i Ukrajinu rezultatom 72:63 (14:16, 18:28, 20:8, 20:11) posle još jednog preokreta.

Ponovo su izabranici selektora Vlade Jovanovića loše otvorili meč, dozvolili da protivnik u prvom poluvremenu napravi dvocifrenu razliku, ali su u nastavku zaigrali mnogo bolje i nadomestili zaostatak.

Na startu drugog poluvremena razigrao se Marko Pecarski pa je Srbija vrlo brzo prepolovila zaostatak sa poluvremena. Grešaka je bilo sve manje, intenzitet igre je pojačan, a i odbrana je profunkcionisala kao i u duelu sa Italijom.

Samu završnicu utakmice "Orlići" su odigrali u petoj brzini pa su tako u poslednja dva minuta napravili seriju 9:0 i nisu dozvolili protivniku nijedan poen.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Aleksa Uskoković sa 16 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a pratili su ga Marko Pecarski i Aleksa Matić sa po 13 poena.

Srbija bi grupnu fazu takmičenja mogla da završi na prvom mestu ali će to zavisiti od ishoda duela Španije i Italije. Ukoliko bude prva u Grupi B naša selekcija u šesnaestini finala ide na četvrtog iz Grupe A, a ako zauzme drugo mesto ukrstiće sa trećeplasiranim iz Grupe A.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke