EP (U18) - Momci, zlatni ste i sa srebrom oko vrata!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 03.08.2014.
21:32
Izvor: Sportske.net

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se domogne zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj pošto je u finalu doživela poraz od selekcije domaćina.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije sačinjena od igrača mlađih od 18 godina poražena je u finalu Evropskog prvenstva u Turskoj od selekcije domaćina čime je šampionat završila na drugoj poziciji sa srebrnom medaljom.

Reprezentativci Turske ubedljivo su slavili u finalu rezultatom 85:68 (25:11, 11:17, 32:18, 17:22) a pitanje pobednika rešeno je u trećoj deonici kada je novi šampion Evrope na osam poena prednosti dodao još 14.

Sa zaostatkom od 22 poena pred početak poslednje četvrtine reprezentativci Srbije nisu uspeli da se izbore pa je srebrna medalja na kraju ostvarenje na kojima im svakako treba čestitati.

Turke su do pobede vodili raspoloženi Gečim, Ulubaj, Korkmaz i Guven, a najbolji pojedinci u reprezentaciji Srbije bili su Stefan Peno (13 pts) i Radovan Đoković (10 pts).

Trofej na EP za juniore tako su poneli reprezentativci Turske, srebro je pripalo selekciji Srbije a Hrvatska je pobedom nad Grčkom obezbedila bronzu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke