EP (U18) - Hrvatima bronza

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 03.08.2014.
19:27
Izvor: Sportske.net

Juniorska košarkaška reprezentacija Hrvatske osvojila je bronzanu medalju na EP u Turskoj pošto je u meču za treće mesto savladala selekciju Grčke.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Pretposlednji čin Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 18 godina pripao je košarkašima Hrvatske koji su pobedom nad Grčkom osvojili bronzanu medalju.

Reprezentacija Hrvatske slavila je rezultatom 75:71 (11:19, 19:9, 24:24, 21:19) u borbi za treće mesto na kontinentalnom šampionatu čime je izborila mesto na postolju.

Ponovo je najbolji pojedinac u redovima naših severozapadnih komšija bio fenomenalni Marko Arapović koji je ostvario "dabl-dabl" učinak. Arapović je ubacio 24 poena i ostvario 16 skokova, dok je drugi najefikasniji u pobedničkom timu bio Lovro Mazalin koji je ubacio isti broj poena kao i Arapović.

Grke je predvodio Vasileos Haralampopulos koji je postigao 20 poena, iza njega je ostao Stamatis sa 19, a dvocifren učinak ostvario je i Ojkonomopulos sa 14 poena.

Mnogo značajnija utakmica za ljubitelje košarke u Srbiji počinje u 19 časova i 45 minuta kada se u borbi za zlato sastaju domaćin turnira Turska i selekcija Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke