EP U16 - 'Orlići' raširili krila!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 10.08.2015.
18:33
Izvor: Sportske.net

Iako se na mala vrata provukla u narednu fazu Evropskog prvenstva u Litvaniji, kadetska košarkaška reprezentacija je danas napravila veliki korak ka 1/4 finalu.

fiba
fiba

Povezane vesti

Izabranici Nenada Trunića savladali su jednog od najvećih favorita šampionata, fizički najdominantniji tim, Francusku, rezultatom 69:62.

'Orlići' su odlično otvorili utakmicu, imali plus osam posle prve četvrtine, tu prednost su manje-više sačuvali u drugom kvatalu i na veliki odmor otišli sa sedam poena viška.

U trećoj deonici viđen je preokret, 'Trikolori' su dobili ovaj deo igre sa 20:12 i pred odlučujući period igre imali pola koša prednosti.

Međutim, Srbija je sjajno odigrala poslednjih deset minuta utakmice, rešila ga u svoju korist sa 19:11 i tako upisala prve bodove u ovoj fazi takmičenja, budući da nije prenela ni bod iz grupe.

Zanimljivo, Francuzima je ovo prvi poraz na Evropskom prvenstu.

Srpski košarkaši su dobili bitku sa vršnjacima iz Francuske na polju gde su oni najači, u skoku. Selektor Trunić je pre meča apostrofirao da upravo tu leži šansa njegovih pulena.

Junak pobede nad Italijom koji se ispostavio kao ključni za prolaz u narednu fazu takmičenja, Marko Pecarski, i danas je bio najzapažaniji pojedinac u ekipi. Imao je dabl-dabl učinak, ubacio je 19 poena i zabeležio 12 skokova.

Jednako efikasan bio je i Andrija Marjanović, koje takođe brojao do 19.

U poraženom sasatvu najefikasniji je bio Blan sa 17 postignutih poena, Abah je dodao 12 uz 8 skokova.

U drugom meču dana Finska je bila bolja od Hrvatske (84:75) i osamila se na čelu tabele sa maksimalnih 6 bodova. Naši severozapadni susedi su jedini bez bodova u novoformiranoj grupi F.

Prvo kolo zatvara večerašnji duel između Crne Gore i Bosne i Hercegovine, obe reprezentacije prenele su po jednu pobedu iz prve faze takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke